ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
Αυτή η συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο με πορτοκάλι και αποξηραμένα φρούτα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να απολαύσετε ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό με μια φρέσκια, φρουτώδη πινελιά.
Υλικά
- 1 κούπα λάδι
- 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
- 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
- 3 κούπες ζάχαρη (ή 1 1/2 κούπα μέλι)
- 1 κούπα superfruits (μείγμα από σταφίδες, κράμπερι, μύρτιλλο, γκότζι μπέρι)
- 2 κούπες νερό
- 2 κούπες χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 κούπα καρύδια
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 1 φλούδα λεμονιού
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 κ.σ. κανέλα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη (ή το μέλι), τη φλούδα πορτοκαλιού, τη φλούδα λεμονιού και το ξυλάκι κανέλας.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αρωματιστεί το σιρόπι.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το χοντρό και το ψιλό σιμιγδάλι.
- Σοτάρουμε το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα και να αρχίσει να μυρίζει ωραία.
- Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τα καρύδια στο σοταρισμένο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά.
- Με προσοχή, ρίχνουμε το καυτό σιρόπι στο σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί το υγρό και να πήξει το μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι ή σε φόρμα του κέικ, πιέζοντας καλά και τον αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει.
- Ξεφορμάρουμε τον χαλβά και πασπαλίζουμε με κανέλα από πάνω.
- Προαιρετικά, μπορούμε να σερβίρουμε με λίγο γλυκό του κουταλιού για επιπλέον γεύση.
Αυτός ο χαλβάς είναι ιδανικός για να συνοδεύσετε τον καφέ σας ή ως επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα. Η προσθήκη αποξηραμένων φρούτων και πορτοκαλιού του προσδίδει μια ξεχωριστή γεύση και υφή που σίγουρα θα ενθουσιάσει.
Δημιουργός συνταγής: Pellumbesha Lumi
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!