ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ
Αυτός ο χαλβάς με σοκολάτα, πορτοκάλι και σουσάμι είναι μια νόστιμη και αρωματική παραλλαγή του κλασικού χαλβά, ιδανική για όλες τις περιστάσεις.
Υλικά
- 3/4 ποτηριού παρθένο σησαμέλαιο (200 ml)
- 2 ποτήρια χοντρό σιμιγδάλι (500 ml)
- 3 ποτήρια ζάχαρη (750 ml)
- 3 ποτήρια νερό (750 ml)
- 1 ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού (250 ml)
- 3 κουταλιές κακάο
- 100 γρ. σοκολάτα
- 100 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε στη φωτιά και κατεβάζουμε μόλις πάρει βράση.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το σησαμέλαιο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα και να αρχίσει να μυρίζει ωραία.
- Προσθέτουμε το κακάο και τη σοκολάτα στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνουμε το καβουρδισμένο σουσάμι στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε αμέσως το ζεστό σιρόπι στο μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να φουσκώσει ο χαλβάς.
- Μεταφέρουμε το χαλβά σε μια φόρμα, τον σκεπάζουμε με μεμβράνη και τον αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν τον ξεφορμάρουμε.
Απολαμβάνουμε το χαλβά κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή απόλαυση!
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!