Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα, πορτοκάλι και σουσάμι

Αυτός ο χαλβάς με σοκολάτα, πορτοκάλι και σουσάμι είναι μια νόστιμη και αρωματική παραλλαγή του κλασικού χαλβά, ιδανική για όλες τις περιστάσεις.

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ


Αυτός ο χαλβάς με σοκολάτα, πορτοκάλι και σουσάμι είναι μια νόστιμη και αρωματική παραλλαγή του κλασικού χαλβά, ιδανική για όλες τις περιστάσεις.


Υλικά

  • 3/4 ποτηριού παρθένο σησαμέλαιο (200 ml) 
  • 2 ποτήρια χοντρό σιμιγδάλι (500 ml) 
  • 3 ποτήρια ζάχαρη (750 ml) 
  • 3 ποτήρια νερό (750 ml) 
  • 1 ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού (250 ml) 
  • 3 κουταλιές κακάο 
  • 100 γρ. σοκολάτα 
  • 100 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο


Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά. 
  2. Βάζουμε στη φωτιά και κατεβάζουμε μόλις πάρει βράση. 
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το σησαμέλαιο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα και να αρχίσει να μυρίζει ωραία. 
  4. Προσθέτουμε το κακάο και τη σοκολάτα στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  5. Ρίχνουμε το καβουρδισμένο σουσάμι στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. 
  6. Προσθέτουμε αμέσως το ζεστό σιρόπι στο μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
  7. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να φουσκώσει ο χαλβάς. 
  8. Μεταφέρουμε το χαλβά σε μια φόρμα, τον σκεπάζουμε με μεμβράνη και τον αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν τον ξεφορμάρουμε. 

Απολαμβάνουμε το χαλβά κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου. 
Καλή απόλαυση! 


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget