Χοιρινή μπριζόλα κρασάτη

Χοιρινή μπριζόλα με κρασί

ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΡΑΣΑΤΗ


Ένα φαγητό, που γίνεται, στην κυριολεξία μόνο του! Το βάζετε να γίνεται και σχεδόν το ξεχνάτε!
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση και η νοστιμιά της, δεν περιγράφεται!!!
Η μυρωδιά του και η γεύση του, θα σας συνεπάρει!
Δεν υπάρχει!


Υλικά

  • Χοιρινή μπριζόλα
  • 1 νεροπότηρο ροζέ κρασί
  • Νερό (αρκετό για να σκεπάσει τη μπριζόλα)
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, τοποθετούμε τη μπριζόλα και προσθέτουμε το ροζέ κρασί και αρκετό νερό ώστε να σκεπαστεί καλά.
  2. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς την κατά διαστήματα, μέχρι να μείνει με πολύ λίγο ζουμί.
  3. Μόλις η μπριζόλα μείνει με λίγο ζουμί, το πετάμε.
  4. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στο σκεύος, τη ρίγανη, το αλάτι και την ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου.
  5. Σιγοβράζουμε τη μπριζόλα σε χαμηλή φωτιά, γυρίζοντάς την ώστε να ψηθεί και από τις δύο πλευρές.
  6. Η μπριζόλα συνοδεύεται τέλεια με σαλάτα, πατάτες, ρυζάκι, τζατζίκι, τυράκι ή και σκέτη.


Δημιουργός συνταγής: Ντίνα Κατσίρη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget