
ΧΟΙΡΙΝΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΚΡΑΣΑΤΗ
Ένα φαγητό, που γίνεται, στην κυριολεξία μόνο του! Το βάζετε να γίνεται και σχεδόν το ξεχνάτε!
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση και η νοστιμιά της, δεν περιγράφεται!!!
Η μυρωδιά του και η γεύση του, θα σας συνεπάρει!
Δεν υπάρχει!
Δεν υπάρχει!
Υλικά
- Χοιρινή μπριζόλα
- 1 νεροπότηρο ροζέ κρασί
- Νερό (αρκετό για να σκεπάσει τη μπριζόλα)
- Λίγο ελαιόλαδο
- Ρίγανη
- Αλάτι
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, τοποθετούμε τη μπριζόλα και προσθέτουμε το ροζέ κρασί και αρκετό νερό ώστε να σκεπαστεί καλά.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς την κατά διαστήματα, μέχρι να μείνει με πολύ λίγο ζουμί.
- Μόλις η μπριζόλα μείνει με λίγο ζουμί, το πετάμε.
- Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στο σκεύος, τη ρίγανη, το αλάτι και την ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου.
- Σιγοβράζουμε τη μπριζόλα σε χαμηλή φωτιά, γυρίζοντάς την ώστε να ψηθεί και από τις δύο πλευρές.
- Η μπριζόλα συνοδεύεται τέλεια με σαλάτα, πατάτες, ρυζάκι, τζατζίκι, τυράκι ή και σκέτη.
Δημιουργός συνταγής: Ντίνα Κατσίρη