
ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΚΟΡΔΑΤΟ ΜΕ ΡΥΖΙ
Υλικά
- 1,5 κιλό χοιρινό κρέας (κομμένο σε κομμάτια)
- Ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Πιπέρι
- 1 ποτήρι άσπρο κρασί
- 2 κύβοι κότας (κατά προτίμηση σπιτικοί)
- Λίγο αλάτι
- Λίγο νερό
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το χοιρινό κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε πιπέρι, σβήνουμε με το άσπρο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τους κύβους κότας, λίγο αλάτι και λίγο νερό και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τον χυμό από το λεμόνι και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
- Προσθέτουμε το μίγμα του λεμονιού με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα, αφήνουμε να πάρει δύο βράσεις και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε το σκορδάτο χοιρινό με ρύζι.
Δημιουργός συνταγής: Άννα Γιαννίκου
