Χοιρινό σκορδάτο με ρύζι

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΚΟΡΔΑΤΟ ΜΕ ΡΥΖΙ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΚΟΡΔΑΤΟ ΜΕ ΡΥΖΙ


Υλικά

  • 1,5 κιλό χοιρινό κρέας (κομμένο σε κομμάτια)
  • Ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Πιπέρι
  • 1 ποτήρι άσπρο κρασί
  • 2 κύβοι κότας (κατά προτίμηση σπιτικοί)
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο νερό
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ


Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το χοιρινό κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε πιπέρι, σβήνουμε με το άσπρο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε τους κύβους κότας, λίγο αλάτι και λίγο νερό και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
  5. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τον χυμό από το λεμόνι και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
  6. Προσθέτουμε το μίγμα του λεμονιού με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα, αφήνουμε να πάρει δύο βράσεις και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  7. Σερβίρουμε το σκορδάτο χοιρινό με ρύζι.


Δημιουργός συνταγής: Άννα Γιαννίκου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget