Χρυσαφένιες τηγανίτες

Αυτές οι χρυσαφένιες τηγανίτες είναι τέλειες για πρωινό ή σνακ.  Αφράτες και τραγανές, θα τις αγαπήσει όλη η οικογένεια.

ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ


Αυτές οι χρυσαφένιες τηγανίτες είναι τέλειες για πρωινό ή σνακ. 
Αφράτες και τραγανές, θα τις αγαπήσει όλη η οικογένεια.


Υλικά:

  • 1 ποτήρι χλιαρό γάλα 
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό 
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο χρειάζεται για να γίνει ένας ωραίος χυλός, ούτε σφιχτός ούτε αραιός) 


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, το χλιαρό νερό και τη μαγιά. 
  2. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. 
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. 
  4. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αποκτήσουμε έναν ωραίο χυλό, ούτε σφιχτό ούτε αραιό. 
  5. Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τον χυλό να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. 
  6. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε αρκετό ηλιέλαιο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. 
  7. Με ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε κουταλιές από τον χυλό και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι. 
  8. Τηγανίζουμε τις τηγανίτες μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές. 
  9. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν το περιττό λάδι. 

Απολαύστε τις χρυσαφένιες τηγανίτες ζεστές, σκέτες ή με μέλι, μαρμελάδα ή ό,τι άλλο επιθυμείτε!


Δημιουργός συνταγής: Άννα Γιαννίκου

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget