
ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
Αυτές οι χρυσαφένιες τηγανίτες είναι τέλειες για πρωινό ή σνακ.
Αφράτες και τραγανές, θα τις αγαπήσει όλη η οικογένεια.
Απολαύστε τις χρυσαφένιες τηγανίτες ζεστές, σκέτες ή με μέλι, μαρμελάδα ή ό,τι άλλο επιθυμείτε!
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
Υλικά:
- 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο χρειάζεται για να γίνει ένας ωραίος χυλός, ούτε σφιχτός ούτε αραιός)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, το χλιαρό νερό και τη μαγιά.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αποκτήσουμε έναν ωραίο χυλό, ούτε σφιχτό ούτε αραιό.
- Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τον χυλό να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε αρκετό ηλιέλαιο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
- Με ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε κουταλιές από τον χυλό και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
- Τηγανίζουμε τις τηγανίτες μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν το περιττό λάδι.
Απολαύστε τις χρυσαφένιες τηγανίτες ζεστές, σκέτες ή με μέλι, μαρμελάδα ή ό,τι άλλο επιθυμείτε!
Δημιουργός συνταγής: Άννα Γιαννίκου
