Χταπόδι με πατάτες του μοναχού Επιφανίου Μυλοποταμινού

Χταπόδι και Πατάτες με Αρωματικά Μπαχαρικά

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΙΝΟΥ


Απολαύστε αυτό το παραδοσιακό ελληνικό πιάτο με χταπόδι και πατάτες, εμπλουτισμένο με αρώματα και γεύσεις που θυμίζουν την αυθεντική μοναστηριακή κουζίνα.


Υλικά

  • 1 χταπόδι (περίπου 1,5 κιλό)
  • 1,5 κιλό πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 4 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 φρέσκιες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Κόκκινο πιπέρι
  • Κύμινο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι


Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το χταπόδι ολόκληρο με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσει. Το αφαιρούμε από το ζουμί και το κόβουμε σε κομμάτια. Κρατάμε το χταποδόζουμο για αργότερα.
  2. Σε μια άλλη κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
  3. Προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά.
  4. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, το δαφνόφυλλο, το ξυλάκι κανέλας, κόκκινο πιπέρι, κύμινο, ρίγανη και αλάτι.
  5. Αντί για νερό, προσθέτουμε το χταποδόζουμο, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα κομμάτια του χταποδιού.
  6. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και οι γεύσεις να δέσουν μεταξύ τους.

Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό, απολαμβάνοντας τη μοναδική του γεύση.

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget