Ζύμη Κουρού με Κεφίρ και Αγελαδινό Βούτυρο

Τυροπιτάκια με Ζύμη Κουρού με Κεφίρ και Αγελαδινό Βούτυρο

ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΚΕΦΙΡ ΚΑΙ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ


Αυτή η συνταγή για ζύμη κουρού με κεφίρ και αγελαδινό βούτυρο είναι μια μοναδική και γευστική παραλλαγή της κλασικής ζύμης ιδανική για πίτες ή μικρά πιτάκια.


Υλικά 

για τη ζύμη
  • 1 κουτάκι κεφίρ
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 200 γρ. αγελαδινό βούτυρο, μαλακό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Περίπου 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

για την επάλειψη
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • Λίγο γάλα

για τη γέμιση
  • Φέτα
  • Μυζήθρα


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το κεφίρ, το αυγό, το γιαούρτι, το βούτυρο και το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
  3. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Το αλεύρι μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την υγρασία και την ποιότητά του, γι' αυτό προσθέτουμε όσο χρειαστεί.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες και ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα σε φύλλο.
  6. Γεμίζουμε με ένα μείγμα από φέτα και μυζήθρα.
  7. Διπλώνουμε και κλείνουμε καλά τις άκρες.
  8. Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και λίγο γάλα για να πάρουν χρώμα κατά το ψήσιμο.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Τυροπιτάκια Ζύμη Κουρού με Κεφίρ και Αγελαδινό Βούτυρο

ΠΗΓΗ: Maria Samara

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget