ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΣΑΝ ΣΕ ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟ
Πίτσα time!Και ποια είναι η καλύτερη παρέα να την απολαύσεις; Η οικογένεια φυσικά!
Με το μοναδικό ζυμάρι που δεν το αλλάζω με κανένα!!
Με το ίδιο ζυμάρι θα δείτε και συνταγή για πεινιρλί στο βίντεο της Γκόλφως.
Υλικά για τη ζύμη:
- 100 γρ. χλιαρό νερό
- 100 γρ. χλιαρό συμπυκνωμένο γάλα
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 25 γρ. νωπή
- Μια πρέζα ζάχαρη
- Μισό κουταλάκι αλάτι
- 2,5 φλιτζάνια τσαγιού περίπου αλεύρι
- Μέλι στην μύτη του κουταλιού
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλεύρι κίτρινο για το άνοιγμα
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά (νερό, γάλα, ελαιόλαδο) μαζί με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το μέλι σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι, μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 20 λεπτά να φουσκώσει.
- Μετά το φούσκωμα, ρίχνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο χρησιμοποιώντας το κίτρινο αλεύρι.
- Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί και βάζουμε σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη.
- Προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας (π.χ., τυρί, αλλαντικά, λαχανικά, κ.λπ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, πάνω-κάτω εστία.
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής των Πεϊνιρλί σαν σε ξυλόφουρνο στο βίντεο που ακολουθεί
ΠΗΓΗ: Σούλα Λεβέντη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!