Ζύμη για Πίτσα και Πεϊνιρλί σαν σε ξυλόφουρνο



ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΣΑΝ ΣΕ ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟ 

Πίτσα time!
Και ποια είναι η καλύτερη παρέα να την απολαύσεις; Η οικογένεια φυσικά!
Με το μοναδικό ζυμάρι που δεν το αλλάζω με κανένα!!
Με το ίδιο ζυμάρι θα δείτε και συνταγή για πεινιρλί στο βίντεο της Γκόλφως.


Υλικά για τη ζύμη:

  • 100 γρ. χλιαρό νερό 
  • 100 γρ. χλιαρό συμπυκνωμένο γάλα 
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 25 γρ. νωπή 
  • Μια πρέζα ζάχαρη 
  • Μισό κουταλάκι αλάτι 
  • 2,5 φλιτζάνια τσαγιού περίπου αλεύρι 
  • Μέλι στην μύτη του κουταλιού 
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο 
  • Αλεύρι κίτρινο για το άνοιγμα 


Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά (νερό, γάλα, ελαιόλαδο) μαζί με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το μέλι σε ένα μπολ. 
  2. Προσθέτουμε το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι, μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. 
  3. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 20 λεπτά να φουσκώσει. 
  4. Μετά το φούσκωμα, ρίχνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο χρησιμοποιώντας το κίτρινο αλεύρι. 
  5. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί και βάζουμε σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη. 
  6. Προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας (π.χ., τυρί, αλλαντικά, λαχανικά, κ.λπ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, πάνω-κάτω εστία. 

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής των Πεϊνιρλί σαν σε ξυλόφουρνο στο βίντεο που ακολουθεί

Πεϊνιρλί σαν σε ξυλόφουρνο


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget