Πίτα με Κολοκυθάκια, Πράσα και Φέτα και τραγανό σπιτικό φύλλο

ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ


Υλικά

Για τη Γέμιση:
  • 1,5 κιλό κολοκυθάκια, τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
  • Αλάτι (για το στύψιμο των κολοκυθιών)
  • 1 κιλό πράσα, ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • Ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
  • Μπόλικο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 3 αυγά, χτυπημένα
  • Μπόλικη φέτα, θρυμματισμένη
  • Πιπέρι (κατά προτίμηση)

Για το Φύλλο:
  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 340 ml νερό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι


Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη και τα αλατίζουμε ελαφρώς.
  2. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για περίπου 30 λεπτά, ώστε να βγάλουν τα υγρά τους.
  3. Στύβουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα, το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
  5. Αλατίζουμε ελαφρώς και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
  6. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε τα κολοκυθάκια με τα σοταρισμένα πράσα και κρεμμύδια.
  7. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, τα χτυπημένα αυγά και τη θρυμματισμένη φέτα.
  8. Πασπαλίζουμε με πιπέρι, και προσέχουμε το αλάτι, καθώς η φέτα μπορεί να είναι αλμυρή.
  9. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.
  10. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι και το νερό, και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη.
  11. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά.
  12. Χωρίζουμε τη ζύμη σε έξι ίσα μέρη.
  13. Ανοίγουμε τρία φύλλα για τη βάση και τρία φύλλα για την επιφάνεια της πίτας.
  14. Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα τρία φύλλα στη βάση, λαδώνοντας ελαφρώς το καθένα.
  15. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση πάνω από τα φύλλα.
  16. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα τρία φύλλα, λαδώνοντας ξανά κάθε φύλλο.
  17. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα.
  18. Τα τελευταία 10 λεπτά ψήνουμε μόνο από κάτω για να γίνει το φύλλο τραγανό.


Δημιουργός συνταγής: Ευαγγελία Αθανασακου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget