ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ
Υλικά
Για τη Γέμιση:- 1,5 κιλό κολοκυθάκια, τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
- Αλάτι (για το στύψιμο των κολοκυθιών)
- 1 κιλό πράσα, ψιλοκομμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- Ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
- Μπόλικο άνηθο, ψιλοκομμένο
- 3 αυγά, χτυπημένα
- Μπόλικη φέτα, θρυμματισμένη
- Πιπέρι (κατά προτίμηση)
Για το Φύλλο:
- 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 340 ml νερό
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
- 1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη και τα αλατίζουμε ελαφρώς.
- Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για περίπου 30 λεπτά, ώστε να βγάλουν τα υγρά τους.
- Στύβουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα, το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
- Αλατίζουμε ελαφρώς και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε τα κολοκυθάκια με τα σοταρισμένα πράσα και κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, τα χτυπημένα αυγά και τη θρυμματισμένη φέτα.
- Πασπαλίζουμε με πιπέρι, και προσέχουμε το αλάτι, καθώς η φέτα μπορεί να είναι αλμυρή.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι και το νερό, και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε έξι ίσα μέρη.
- Ανοίγουμε τρία φύλλα για τη βάση και τρία φύλλα για την επιφάνεια της πίτας.
- Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα τρία φύλλα στη βάση, λαδώνοντας ελαφρώς το καθένα.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση πάνω από τα φύλλα.
- Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα τρία φύλλα, λαδώνοντας ξανά κάθε φύλλο.
- Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα.
- Τα τελευταία 10 λεπτά ψήνουμε μόνο από κάτω για να γίνει το φύλλο τραγανό.
Δημιουργός συνταγής: Ευαγγελία Αθανασακου
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!