Αλμυρά Τσουρεκομάφιν με Γκούντα και Τυρί Κρέμα

Αλμυρά Τσουρεκομάφιν με Γκούντα και Φιλαδέλφεια

ΑΛΜΥΡΑ ΤΣΟΥΡΕΚΟΜΑΦΙΝ ΜΕ ΓΚΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Αφράτα και πολύ νόστιμα! 
Ιδανικά για πρωινό, για βράδυ με ένα ποτήρι κρασί, για μπουφέ, αλλά και για να τα πάρουν παιδιά και μεγάλοι μαζί τους στο σχολείο και στη δουλειά. 
Μια νότα ρίγανης μέσα στη ζύμη θα τους προσθέσει επιπλέον άρωμα και γεύση.


Υλικά

  • 200 ml χλιαρό γάλα (στους 38 βαθμούς) 
  • 100 ml σπορέλαιο 
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά ή 2 ¼ κ.γ. 
  • 1 κ.σ. ζάχαρη 
  • 1 κ.γ. αλάτι 
  • 1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 470 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (έβαλα Αλλατίνη μπλε) 
  • 200 γρ τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια) 
  • 100 γρ τριμμένη γκούντα 
  • ½ κ.γ. ρίγανη (προαιρετικά) 
  • 1 κρόκο αυγού για επάλειψη 
  • Σουσάμι (προαιρετικά) 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα. 
  2. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας από το ζυγισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. 
  3. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί και να φουσκώσει για 10 λεπτά σε φούρνο που έχουμε ζεστάνει στους 35 βαθμούς με αντιστάσεις. 
  4. Χτυπάμε το αυγό μαζί με το λάδι. Για να φέρουμε το αυγό γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου, το βάζουμε ολόκληρο σε μπολάκι με ζεστό νερό για 10 λεπτά. 
  5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι. 
  6. Προσθέτουμε το μείγμα μαγιάς και το μείγμα λαδιού-αυγού. 
  7. Ζυμώνουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι η ζύμη να είναι ελαφρώς σφιχτή και να μην κολλάει στα χέρια ή στο μπολ. 
  8. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.
  9. Αδειάζουμε τη ζύμη σε πάγκο εργασίας, την κάνουμε ρολό και την κόβουμε σε 12 κομμάτια, περίπου 67 γρ. το καθένα. 
  10. Ρολάρουμε τα κομμάτια σε μπαλάκια και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην στεγνώσουν. 
  11. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι με πλάστη σε μικρό φύλλο. 
  12. Βάζουμε λίγη γέμιση τυριού και κόβουμε το κάτω μέρος σε λωριδίτσες. 
  13. Τυλίγουμε μικρά στεφάνια ενώνοντας τις άκρες. 
  14. Τοποθετούμε τα τσουρεκομάφιν σε καλά λαδωμένες υποδοχές μιας φόρμας για μάφιν. Είναι σημαντικό να είναι καλά λαδωμένες επειδή κολλάνε εύκολα τα μάφινς και βγαίνουν δύσκολα όταν ψηθούν.
  15. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 15 λεπτά, καλυμμένα με μεμβράνη. 
  16. Τα περνάμε με χτυπημένο κρόκο και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι. 
  17. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για 25 λεπτά. 
  18. Αφήνουμε τα τσουρεκομάφιν να σταθούν για 5-10 λεπτά στη φόρμα και μετά τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε σχάρα για να κρυώσουν. 

Όσα τσουρεκομάφιν δεν καταναλωθούν άμεσα τα διατηρούμε σε σακούλα στην κατάψυξη.


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget