Τυροπιτάκια για όλες τις ώρες

Αυτά τα αφράτα τυροπιτάκια είναι εύκολα στην παρασκευή και είναι ακαταμάχητα!

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ


Αυτά τα αφράτα τυροπιτάκια είναι εύκολα στην παρασκευή και είναι ακαταμάχητα!


Υλικά:

  • 1 κεσεδάκι (περίπου 200 ml) σπορέλαιο 
  • 1 κεσεδάκι γάλα 
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 
  • Λίγο αλάτι 
  • 2 αυγά 
  • 700 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του) 
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 
  • 500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη 


Εκτέλεση:

  1. Σε μια λεκανίτσα, ρίχνουμε το σπορέλαιο, το γάλα και το γιαούρτι. 
  2. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα αυγά, και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  3. Προσθέτουμε σταδιακά τη φαρίνα και το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  4. Τέλος, ρίχνουμε τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. 
  5. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. 
  6. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη και τα πιέζουμε ελαφρώς με την παλάμη μας για να πλατύνουν.
  7. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με χτυπημένο αυγό για να πάρουν ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα κατά το ψήσιμο. 
  8. Ψήνουμε τα τυροπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. 


Δημιουργός συνταγής: Εφη Αγραπιδη
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget