ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ
Αυτά τα αφράτα τυροπιτάκια είναι εύκολα στην παρασκευή και είναι ακαταμάχητα!
Υλικά:
- 1 κεσεδάκι (περίπου 200 ml) σπορέλαιο
- 1 κεσεδάκι γάλα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- Λίγο αλάτι
- 2 αυγά
- 700 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκανίτσα, ρίχνουμε το σπορέλαιο, το γάλα και το γιαούρτι.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα αυγά, και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε σταδιακά τη φαρίνα και το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Τέλος, ρίχνουμε τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη και τα πιέζουμε ελαφρώς με την παλάμη μας για να πλατύνουν.
- Αλείφουμε την επιφάνειά τους με χτυπημένο αυγό για να πάρουν ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα κατά το ψήσιμο.
- Ψήνουμε τα τυροπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
Δημιουργός συνταγής: Εφη Αγραπιδη