Αλμυρά Κουλουράκια Καρότου

ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ

ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ


Σαν αυτά που αγοράζεις από τους φούρνους!
Είχα δοκιμάσει πολλές συνταγές μέχρι να βρω κάποια και να νιώθω ότι τρώω αυτά τα υπέροχα κουλουράκια του φούρνου. Οπότε αυτήν εδώ την κάνω πολλά χρόνια και δεν την αλλάζω!
Έχουν φανταστική γεύση και μυρωδιά!!
Φτιάχνω διπλή δόση γιατί τα αγαπώ και τα τσακίζω μόνη μου όλα!! (Όλα τα υλικά διπλά, εκτός από τα καρότα. Έβαλα 3 πολύ μεγάλα.)


Υλικά (για 1 δόση)

  • 4-5 καρότα, αλεσμένα στο μούλτι
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 200 ml λάδι (100 ml ελαιόλαδο & 100 ml ηλιέλαιο)
  • 1 κ.γλ. αλάτι (και λίγο παραπάνω αν θέλετε πιο έντονη γεύση)
  • Πιπέρι ή πάπρικα γλυκιά
  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 280 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 1 αυγό (προαιρετικό, αλλά προτείνεται για πιο πλούσια γεύση)


Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε αλέθοντας τα καρότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν πολτός.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αλεσμένα καρότα, το λευκό κρασί, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι ή την πάπρικα, και ανακατεύουμε καλά.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το καλαμποκάλευρο.
  4. Αν χρησιμοποιούμε αυγό, το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα.
  5. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
  6. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά ώστε να σφίξει λίγο και να είναι πιο εύκολο το πλάσιμο.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160-170°C.
  8. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά κουλουράκια ή σε σχήμα της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  9. Ψήνουμε τα κουλουράκια για 30-35 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Είναι απλά υπέροχα και πανεύκολα!!

ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ
ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ
ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ

Δημιουργός συνταγής: Δέσποινα Μπο

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget