ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
Αλμυρά κουλουράκια με κεφαλοτύρι, τραγανά και με πλούσια γεύση βουτύρου!
Το τέλειο σνακ!
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 αυγό
- 250 γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
- 90 γρ γάλα
- 1 κ.γ. μέλι
- 1/3 κούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 κρόκο για επάλειψη
- Λίγο επιπλέον κεφαλοτύρι τριμμένο (για πασπάλισμα)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το βούτυρο και το μέλι και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και να ενωθούν καλά.
- Προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και το αλάτι, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Όταν η ζύμη αρχίσει να σφίγγει, συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι.
- Προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και ζυμώνουμε ξανά για να ενσωματωθεί ομοιόμορφα στη ζύμη.
- Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
- Παίρνουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε μικρά κουλουράκια, περίπου 30 γρ. το καθένα.
- Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να γίνουν τραγανά.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!