Αλμυρό Κέικ με Αλλαντικά και Τυριά

Αλμυρό Κέικ με Πλούσια Γέμιση Τυριών και Αλλαντικώ

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ



Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαφρύ λάδι
  • 200 γρ. γάλα χλιαρό 
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. νερό χλιαρό
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. αλλαντικό της επιλογής σας (π.χ. ζαμπόν, γαλοπούλα)
  • 200 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
  • 200 γρ. τυρί κασέρι, τριμμένο
  • Λίγη φέτα, τριμμένη (περίπου 50-100 γρ.)
  • Προαιρετικά: 1 πιπεριά, ψιλοκομμένη (για επιπλέον γεύση και χρώμα)


Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Λαδώνουμε ελαφρώς τη φόρμα του κέικ.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το λάδι, το γάλα, τα αυγά και το νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
  5. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα των υγρών στα ξηρά υλικά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα ή μαρίζ μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
  6. Προσθέτουμε στο μείγμα το τριμμένο γκούντα, το κασέρι, τη φέτα και το ψιλοκομμένο αλλαντικό. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και την πιπεριά.
  7. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά στη ζύμη.
  8. Ρίχνουμε το μείγμα στη λαδωμένη φόρμα του κέικ και το ισιώνουμε στην επιφάνεια.
  9. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου, ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.
  10. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς πριν το ξεφορμάρουμε και το κόψουμε σε κομμάτια.


Δημιουργός συνταγής: Παλμιρα Αριστου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget