Ατομικά Πατσαβουροπιτάκια

Ατομικά Πατσαβουροπιτάκια με Σιρόπι

ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ


Πεντανόστιμα, ζουμερά και μυρωδάτα πατσαβουροπιτάκια! 


Υλικά

  • 500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά 

Για το χυλό
  • 3 αυγά 
  • 300 γρ ζάχαρη 
  • 200 γρ γιαούρτι 
  • 250 ml γάλα 
  • 125 ml σπορέλαιο 
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι 
  • 1 βανίλια 

Για το σιρόπι:
  • 1 ποτήρι ζάχαρη 
  • 1,5 ποτήρι νερό 
  • Λίγο χυμό λεμονιού 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό μαζί με το χυμό λεμονιού για 5-7 λεπτά μέχρι να δέσει και το αφήνουμε να κρυώσει. 
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. 
  3. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, το σπορέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια.
  4. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί ένας χυλός. 
  5. Ξεπαγώνουμε καλά το φύλλο κρούστας. 
  6. Το βγάζουμε από τη συσκευασία και το κόβουμε σε ροδέλες, προσέχοντας να μην κολλήσουν μεταξύ τους. 
  7. Με τα δάχτυλά μας, ανοίγουμε τις ροδέλες για να διαχωριστούν. 
  8. Τοποθετούμε χάρτινες θήκες σε ένα ταψάκι για μάφινς και τις λαδώνουμε.
  9. Μοιράζουμε τα μισά κομμένα φύλλα κρούστας στις θήκες και ρίχνουμε από πάνω τον μισό χυλό. 
  10. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και τον υπόλοιπο χυλό. 
  11. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα, περίπου 30-40 λεπτά. 
  12. Μόλις βγάλουμε τα πιτάκια από τον φούρνο, τα αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά. 
  13. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το κρύο σιρόπι πάνω από τα ζεστά πατσαβουροπιτάκια. 
  14. Αφήνουμε να απορροφήσουν το σιρόπι και να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε. 

Καλή απόλαυση! 

ΠΗΓΗ: εκτέλεση Despina Kotsi, συνταγή Μένια Στεφοπούλου 
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget