ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΙΝΙ ΠΙΤΣΑΚΙΑ
Αυτές οι μικρές, ατομικές πίτσες είναι ιδανικές για κάθε περίσταση! Είτε για κολατσιό στο σχολείο, για εκδρομή, για το γραφείο, είτε για ένα πάρτυ, είναι αφράτες, μυρωδάτες και απλά φανταστικές!
Υλικά
Για τη ζύμη:
Για τη γέμιση:
ΠΗΓΗ: Δεληγιάννη Κατερίνα
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Μισό ποτήρι του νερού σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.γλ. αλάτι
- Μία πρέζα ζάχαρη
- Μισό ποτήρι του νερού χλιαρό γάλα
- Μισό ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
- Χλιαρό νερό (όσο πάρει)
- Λίγη ρίγανη
Για τη γέμιση:
- Σπιτική σάλτσα ντομάτας
- Ζαμπόν, μπέικον, ελιές, πιπεριές (κατά προτίμηση)
- Τυριά για πίτσα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη ρίγανη και ανακατεύουμε ελαφρώς για να διαλυθεί η μαγιά.
- Σταδιακά προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι, μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη αφράτη που να κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
- Αν η ζύμη κολλάει πολύ, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, παίρνουμε ποσότητα ίση με ένα μεγάλο μανταρίνι, πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε αραιά σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Αφήνουμε τα μπαλάκια ζύμης να φουσκώσουν ξανά για περίπου 20 λεπτά.
- Μετά, πιέζουμε κάθε μπαλάκι στη μέση με τον πάτο ενός μεγάλου ποτηριού, ώστε να δημιουργήσουμε ένα βαθούλωμα.
- Γεμίζουμε το βαθούλωμα με τη σπιτική σάλτσα ντομάτας και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της επιλογής μας, όπως ζαμπόν, μπέικον, ελιές και πιπεριές.
- Τελειώνουμε προσθέτοντας τα τυριά για πίτσα.
- Ψήνουμε τα πιτσάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο, χρυσαφένιο χρώμα.
- Προσέχουμε να μην τα παραψήσουμε, ώστε να παραμείνουν μαλακά και αφράτα!
ΠΗΓΗ: Δεληγιάννη Κατερίνα
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!