ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΕΣ
Υλικά
- 3 κούπες Farin-up (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
- 1 κ.γ. σόδα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
- 1 1/2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
- 1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα (ή όσα θέλουμε)
- 1/2 κούπα σταφίδες μαύρες (ή όσες θέλουμε)
- 2/3 της κούπας καλαμποκέλαιο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- Σουσάμι
Εκτέλεση
- Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε το καλαμποκέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και μια τσιμπιά αλάτι.
- Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια στο μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μείγμα αλευριού και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε καλά μέχρι να βραχεί όλο το αλεύρι.
- Βάζουμε χαρτάκια για μάφιν στο ταψάκι μας, πασπαλίζουμε τον πάτο τους με μπόλικο σουσάμι και γεμίζουμε κατά τα 2/3 με το μείγμα.
- Πασπαλίζουμε πάλι με μπόλικο σουσάμι από πάνω.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βάλουμε στο κέντρο.
Δημιουργός συνταγής: Areti Vardaka
Ακολουθήστε μας στο Google News!