Γλυκό του κουταλιού Αχλάδι Κοντούλα

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΑΧΛΑΔΙ ΚΟΝΤΟΥΛΑ

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΑΧΛΑΔΙ ΚΟΝΤΟΥΛΑ


Υλικά

  • 16 μέτρια προς μεγάλα αχλάδια κοντούλα (καθαρισμένα, κομμένα στη μέση και χωρίς κουκούτσια)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1,5 ποτήρι νερό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξινό (κιτρικό οξύ)
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ξεφλουδισμένα αμύγδαλα

Σημείωση: Εάν τα αχλάδια είναι μικρά, θα χρειαστείτε περίπου 20 και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ολόκληρα, αφαιρώντας τα κουκούτσια με ειδικό εργαλείο.


Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  2. Βάζουμε τα καθαρισμένα αχλάδια σε μια λεκάνη με νερό και ξινό, για να μην μαυρίσουν, μέχρι να τα καθαρίσουμε όλα.
  3. Αφαιρούμε τα αχλάδια από τη λεκάνη με το ξινό και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
  4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  5. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει και ξαφρίζουμε όταν χρειάζεται. 
  6. Συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 50 λεπτά, μέχρι τα αχλάδια να μαλακώσουν και το σιρόπι να δέσει.
  7. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει όλη τη νύχτα, μέσα στην κατσαρόλα.
  8. Την επόμενη μέρα, ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι.
  9. Προσθέτουμε τα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα στο τέλος του βρασμού και ανακατεύουμε καλά.
  10. Μεταφέρουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ακόμα ζεστό.
  11. Κλείνουμε καλά τα καπάκια και τα αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια πετσέτα μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Το γλυκό είναι έτοιμο να το απολαύσετε. 
Ιδανικό για να το σερβίρετε πάνω από γιαούρτι, παγωτό, ή απλά να το συνοδεύσετε με καφέ.

Συμβουλές

  • Μπορείτε να προσθέσετε αρμπαρόριζα για επιπλέον άρωμα, αλλά προσέξτε γιατί το άρωμά της μπορεί να επισκιάσει τη φυσική γεύση του αχλαδιού.

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΑΧΛΑΔΙ ΚΟΝΤΟΥΛΑ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΑΧΛΑΔΙ ΚΟΝΤΟΥΛΑ

Δημιουργός συνταγής: Ντίνα Κατσίρη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget