Αυγά με Ντομάτα, Πιπεριά και Φέτα (Στραπατσάδα)

Αυγά με Ντομάτα ή Στραπατσάδα ή Καγιανάς

ΑΥΓΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ (ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ)


Αυτό το πιάτο είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που συνδυάζει τη γλυκύτητα της ντομάτας, την ένταση της πιπεριάς και τη νοστιμιά της φέτας.
Είναι ιδανικό για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα.


Υλικά

  • 4 αυγά
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 100 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
  • 1 πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι (με προσοχή, ανάλογα πόσο αλμυρή είναι η φέτα)
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • μια πρέζα ζάχαρη


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε την πιπεριά, την καθαρίζουμε από τα σπόρια και την κόβουμε σε ροδέλες.
  2. Τρίβουμε τις ντομάτες και στραγγίζουμε μέρος από τα υγρά τους.
  3. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε την ντομάτα, την πιπεριά και τη ζάχαρη και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά αφήνουμε να βράσει και να πιει τα υγρά της η ντομάτα.
  4. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, και ανακατεύουμε.
  5. Σπάμε τα αυγά ένα-ένα μέσα στο τηγάνι, χωρίς να ανακατέψουμε αμέσως.
  6. Μόλις αρχίσει να ασπρίζει το ασπράδι των αυγών, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  7. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να σταθεροποιηθεί το αυγό.
  8. Λίγο πριν είναι έτοιμο το φαγητό, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε καλά.
  9. Μόλις η φέτα λιώσει και ενσωματωθεί στο μείγμα, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  10. Σερβίρουμε ζεστό, συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί.

Αυτό το πιάτο είναι πλούσιο σε γεύση και θρεπτικά συστατικά, ιδανικό για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα. 
Καλή όρεξη!

Αυγά με Ντομάτα ή Στραπατσάδα ή ΚαγιανάςΑυγά με Ντομάτα ή Στραπατσάδα ή Καγιανάς

Δημιουργός συνταγής: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget