ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ
Υλικά
- 5 σουπιές, 1 κιλό όλες μαζί
- Μια κούπα μάραθο, κομμένο μέτρια
- 2 κούπες κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κούπες σάλτσα τύπου πουμαρό
- 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
- 1 φύλλο δάφνης
- Μια κούπα ελιές τσακιστες χωρίς κουκούτσι αν έχετε μικρά παιδάκια
- Αλάτι - πιπέρι
- Μια πρέζα κανέλα
- Μια κούπα ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις σουπιές από το κόκκαλο και το μελάνι.
- Βγαζουμε το στόμα και τα μάτια.
- Κόβουμε σε μέγεθος που μας ευχαριστεί (εδώ σαν δυο μπουκιές).
- Βάζουμε στη κατσαρόλα με το λάδι και το κρεμμυδάκι.
- Μόλις γυαλίσει το κρεμμυδάκι σβήνουμε με κρασί, ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας εκτός από τις ελιές.
- Προσθέτουμε επίσης νεράκι ώστε να τα σκεπάζει για να βράσει το φαγητό.
- Μόλις είναι έτοιμο και στην τελευταία βράση ρίχνουμε τις ελιές και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ρύζι μπαρμπόιλ βρασμένο σε νεράκι μόνο με λίγο αλατάκι!
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!