Κοτοπιτάκια αφράτα

ΚΟΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ

ΚΟΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ


Υλικά

Για τη Ζύμη:
  • 500 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (περίπου 200 γρ.)
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 αυγό και 1 ασπράδι (κρατάμε τον κρόκο για επάλειψη)
  • Αλάτι (κατά προτίμηση)
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (προαιρετικά, για τραγανή υφή)
  • Λίγο λάδι (αν χρειαστεί για το ζύμωμα)

Για τη Γέμιση:
  • 2 φιλέτα κοτόπουλου, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα (κατά προτίμηση)
  • Λίγο βούτυρο για το σοτάρισμα
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • Λίγη γραβιέρα, τριμμένη

Για την Επάλειψη:
  • Κρόκος αυγού (από το παραπάνω αυγό)
  • Λίγο σουσάμι (προαιρετικά)


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη φαρίνα, το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και το ασπράδι.
  2. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και το μπέικιν πάουντερ (αν θέλουμε τραγανή υφή).
  3. Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο λάδι.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί, ενώ ετοιμάζουμε τη γέμιση.
  5. Σε ένα τηγάνι, λιώνουμε λίγο βούτυρο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κομμάτια κοτόπουλου, τα μανιτάρια, την πιπεριά και το σκόρδο.
  6. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και πάπρικα, και ανακατεύουμε καλά.
  7. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και τη γραβιέρα, ανακατεύοντας ώστε να ενσωματωθούν στη γέμιση.
  8. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο φύλλο με πάχος περίπου 3-4 χιλιοστά.
  9. Κόβουμε στρογγυλά κομμάτια ζύμης χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή κουπ πατ.
  10. Τοποθετούμε μια κουταλιά από τη γέμιση στο κέντρο κάθε κομματιού ζύμης.
  11. Διπλώνουμε τη ζύμη στη μέση, σχηματίζοντας μισοφέγγαρα, και πιέζουμε τις άκρες για να κλείσει η γέμιση μέσα.
  12. Τοποθετούμε τα κοτοπιτάκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  13. Αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι, αν θέλουμε.
  14. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν όμορφα.

ΚΟΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ
ΚΟΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ

Δημιουργός συνταγής: Maria Kaloti

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget