ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ (CAESAR'S SALAD)
Υλικά (για 2 μερίδες)
Για τη Σαλάτα- 1 μικρό μαρούλι, πλυμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 50-70 γρ., πλυμένη και χοντροκομμένη Ρόκα
- 1 μέτριο φιλέτο στήθος κοτόπουλο (περίπου 150-200 γρ.), ψημένο και κομμένο σε λεπτές φέτες ή κυβάκια
- 3-4 φέτες μπέικον, ψημένες μέχρι να γίνουν τραγανές, σπασμένες σε μικρά κομμάτια
- 4-5 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι, από κονσέρβα ή βρασμένο φρέσκο
- 1 φλιτζάνι κρουτόν
- φλοίδες παρμεζάνας
Για τη Σως
- 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα απαλή
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα με μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι (προτίμησε ξύδι από λευκό κρασί ή μηλόξιδο)
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο:
- 1 μικρό κουταλάκι του γλυκού Σάλτσα Caesar (Helmann's)(προαιρετικά, για επιπλέον γεύση)
Εκτέλεση
- Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το μαρούλι και τη ρόκα.
- Τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
- Κόβουμε το ψημένο φιλέτο κοτόπουλο σε λεπτές φέτες ή μικρά κυβάκια και το προσθέτουμε στη σαλάτα.
- Προσθέτουμε το τραγανό μπέικον και το καλαμπόκι.
- Ρίχνουμε τα κρουτόν και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, τις δύο μουστάρδες, το ξύδι, το ελαιόλαδο και την σάλτσα Caesar (αν χρησιμοποιούμε).
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η σως.
- Περιχύνουμε τη σως πάνω από τη σαλάτα και τοποθετούμε από πάνω τις φλοίδες παρμεζάνας.
- Ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν όλα τα υλικά.
Δημιουργός συνταγής: Δέσποινα Μπο
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!