Σαλάτα του Καίσαρα (Caesar's Salad)

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ (CAESAR'S SALAD)

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ (CAESAR'S SALAD)


Από τις πιο νόστιμες Σαλάτες!


Υλικά (για 2 μερίδες)

Για τη Σαλάτα
  • 1 μικρό μαρούλι, πλυμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 50-70 γρ., πλυμένη και χοντροκομμένη Ρόκα
  • 1 μέτριο φιλέτο στήθος κοτόπουλο (περίπου 150-200 γρ.), ψημένο και κομμένο σε λεπτές φέτες ή κυβάκια
  • 3-4 φέτες μπέικον, ψημένες μέχρι να γίνουν τραγανές, σπασμένες σε μικρά κομμάτια
  • 4-5 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι, από κονσέρβα ή βρασμένο φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι κρουτόν
  • φλοίδες παρμεζάνας

Για τη Σως
  • 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα απαλή
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα με μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι (προτίμησε ξύδι από λευκό κρασί ή μηλόξιδο)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο:
  • 1 μικρό κουταλάκι του γλυκού Σάλτσα Caesar (Helmann's)(προαιρετικά, για επιπλέον γεύση)


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το μαρούλι και τη ρόκα. 
  2. Τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
  3. Κόβουμε το ψημένο φιλέτο κοτόπουλο σε λεπτές φέτες ή μικρά κυβάκια και το προσθέτουμε στη σαλάτα.
  4. Προσθέτουμε το τραγανό μπέικον και το καλαμπόκι.
  5. Ρίχνουμε τα κρουτόν και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
  6. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, τις δύο μουστάρδες, το ξύδι, το ελαιόλαδο και την σάλτσα Caesar (αν χρησιμοποιούμε). 
  7. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η σως.
  8. Περιχύνουμε τη σως πάνω από τη σαλάτα και τοποθετούμε από πάνω τις φλοίδες παρμεζάνας.
  9. Ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν όλα τα υλικά.

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ (CAESAR'S SALAD)
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ (CAESAR'S SALAD)ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ (CAESAR'S SALAD)
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ (CAESAR'S SALAD)

Δημιουργός συνταγής: Δέσποινα Μπο

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget