Κέικ - Καρυδόπιτα χωρίς σιρόπι

Ένα ελαφρύ και μυρωδάτο Κέικ  που έχει τη γεύση της καρυδόπιτας χωρίς όμως το σιρόπι.

ΚΕΪΚ - ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΙΡΟΠΙ


Ένα ελαφρύ και μυρωδάτο Κέικ  που έχει τη γεύση της καρυδόπιτας χωρίς όμως το σιρόπι. 
Αν προσθέσετε λευκό γλασο γίνεται ωραιότατη βασιλόπιτα ή με μια γκανάς και ωραίο στολισμό γίνεται ένα ωραίο κέικ γενεθλίων.


Υλικά (για ταψί Νο30):

  • 5 αυγά 
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη 
  • 2 βανίλιες 
  • 1 κούπα σπορέλαιο 
  • ½ κούπα νερό 
  • 200 γρ. γιαούρτι 
  • 500 γρ. αλεύρι (συνολικά) 
  • 1 ½ κούπα καρύδια, χοντροκομμένα 
  • ½ κούπα καρύδα άσπρη 
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 
  • 1 σφηνάκι κονιάκ 
  • 1 κουταλιά κανέλα 
  • ½ κουταλάκι γαρίφαλο, τριμμένο 
  • Λίγο μοσχοκάρυδο, τριμμένο 
  • Καρύδια τριμμένα ή φιλέ αμύγδαλο για το γαρνίρισμα 


Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C με αέρα. 
  2. Στρώνουμε ένα ταψί (30 εκ.) με αντικολλητικό χαρτί. 
  3. Σε μια μεγάλη λεκάνη, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψουν. 
  4. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το νερό και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά. 
  5. Προσθέτουμε τα 4 κουταλιές από το αλεύρι και χτυπάμε καλά. 
  6. Προσθέτουμε τα καρύδια, την καρύδα, το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο. 
  7. Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά στο μείγμα. 
  8. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνεια. 
  9. Πασπαλίζουμε με λίγα καρύδια ή φιλέ αμύγδαλο από πάνω. 
  10. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ. 
  11. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς. 
  12. Το τουμπάρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με καρύδι τριμμένο. 

Ένα ελαφρύ και μυρωδάτο Κέικ  που έχει τη γεύση της καρυδόπιτας χωρίς όμως το σιρόπι. Ένα ελαφρύ και μυρωδάτο Κέικ  που έχει τη γεύση της καρυδόπιτας χωρίς όμως το σιρόπι.

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget