Κέικ Λεμονιού

Αυτό το Κέικ Λεμονιού με έντονη γεύση και αφράτη υφή είναι η επιτομή της απλότητας και της φρεσκάδας!

ΚΕΪΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ


Αυτό το Κέικ Λεμονιού με έντονη γεύση και αφράτη υφή είναι η επιτομή της απλότητας και της φρεσκάδας!


Υλικά: (για ταψί 24 εκ.)

  • 3 αυγά 
  • 1 κούπα ζάχαρη (200 γρ.) 
  • 1 κούπα ηλιέλαιο (περίπου 240 ml) 
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι 
  • 6 κ.σ. χυμό λεμονιού (περίπου 1/3 φλιτζανιού) 
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι 
  • Μια πρέζα αλάτι 
  • 2 κούπες φαρίνα (400 γρ.) 


Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  2. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς το ταψί μας ή το στρώνουμε με λαδόκολλα. 
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να αποκτήσουν μια ελαφρώς κρεμώδη υφή. 
  4. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  5. Ρίχνουμε το γιαούρτι, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ή μαρίζ. 
  6. Κοσκινίζουμε τη φαρίνα με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  7. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα. 
  8. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το ισιώνουμε απαλά. 
  9. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά, μέχρι το κέικ να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς. 
  10. Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας ένα μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ· αν βγει καθαρή, το κέικ είναι έτοιμο. 
  11. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς μέσα στο ταψί πριν το ξεφορμάρουμε και το μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσει τελείως. 

Αυτό το κέικ λεμονιού σερβίρεται απλό, αλλά μπορείτε επίσης να το διακοσμήσετε με ένα ελαφρύ γλάσο λεμονιού για επιπλέον γεύση.


ΠΗΓΗ: Ευγενια Ζακκα

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget