ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
Ένα κέικ πορτοκαλιού με κακάο και σταφίδες γεμάτο γεύση και αρώματα.
Υλικά:
- 5 αυγά
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι λάδι
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
- 1 φάκελο μπέικιν πάουντερ
- 2 1/2 ποτήρια αλεύρι
- 2 κ.σ. κακάο
- 1 ποτήρι σταφίδες, περασμένες από αλεύρι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα πυρέξ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη. Στο ένα μέρος προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
- Στο μείγμα με το κακάο, προσθέτουμε τις σταφίδες περασμένες από αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά.
- Ρίχνουμε στο πυρέξ εναλλάξ κουταλιές από τα δύο μείγματα για να δημιουργηθεί ένα μαρμπρέ εφέ.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε με καφεδάκι.
ΠΗΓΗ: Vaso Gravani