Κέικ Μαρμπρέ Πορτοκαλιού με Κακάο και Σταφίδες

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ


Ένα κέικ πορτοκαλιού με κακάο και σταφίδες γεμάτο γεύση και αρώματα.


Υλικά:

  • 5 αυγά 
  • 2 ποτήρια ζάχαρη 
  • 1 ποτήρι λάδι 
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού 
  • Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • 1 φάκελο μπέικιν πάουντερ 
  • 2 1/2 ποτήρια αλεύρι 
  • 2 κ.σ. κακάο 
  • 1 ποτήρι σταφίδες, περασμένες από αλεύρι 


Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα πυρέξ. 
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. 
  3. Προσθέτουμε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα. 
  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. 
  5. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη. Στο ένα μέρος προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά. 
  6. Στο μείγμα με το κακάο, προσθέτουμε τις σταφίδες περασμένες από αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά. 
  7. Ρίχνουμε στο πυρέξ εναλλάξ κουταλιές από τα δύο μείγματα για να δημιουργηθεί ένα μαρμπρέ εφέ. 
  8. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ. 
  9. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε με καφεδάκι. 

ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

ΠΗΓΗ: Vaso Gravani 
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget