Αφράτο Κέικ ταψιού με Γιαούρτι

ΚΕΪΚ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


Ένα κλασικό και εύκολο κέικ ταψιού, αφράτο και πεντανόστιμο! Φτιάχνεται με απλά υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι και θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι, αλλά και μια εξαιρετική επιλογή για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο!


Υλικά

(Η κούπα που χρησιμοποιήθηκε είναι χωρητικότητας 250 ml)4 αυγά
  • 1½ κούπα ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να αποκτήσουν ανοιχτόχρωμη υφή.
  2. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. 
  3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως στο μείγμα.
  4. Ρίχνουμε τις βανίλιες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα σε ένα ξεχωριστό μπολ. 
  6. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ή σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα χωρίς σβώλους.
  7. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί νούμερο 36 και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι ή μία οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
  9. Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά μέσα στο ταψί και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε και το τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Αφράτο Κέικ ταψιού με Γιαούρτι

Δημιουργός συνταγής: Βάγια Τσιρούδη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget