ΚΕΪΚ ΖΕΒΡΑ
Ένα εντυπωσιακό Κέικ τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση!
Υλικά:
- 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 4 αυγά (ή 5 αν είναι μικρά)
- 2 βανίλιες
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 1/4 φλιτζάνι τσαγιού γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
- 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Εναλλάξ, προσθέτουμε το γάλα (ή τον χυμό) και το αλεύρι στο μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη.
- Στο ένα μέρος, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί ή πυρέξ.
- Ξεκινάμε από το κέντρο του ταψιού, τοποθετώντας 3 κουταλιές από το λευκό μείγμα.
- Αμέσως μετά, τοποθετούμε 2 κουταλιές από το μείγμα με το κακάο ακριβώς πάνω στο λευκό μείγμα. ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΙΓΜΑ.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, εναλλάσσοντας τα δύο μείγματα μέχρι να τελειώσουν.
- Δεν κουνάμε το ταψί, καθώς το σχέδιο σχηματίζεται φυσικά καθώς προσθέτουμε τα μείγματα.
- Τοποθετούμε το ταψί στην τελευταία σχάρα του φούρνου.
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις (πάνω-κάτω), στους 180°C για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ.
- Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το κόψουμε.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!