Choco Banoffee

Απολαυστικό Choco Banoffee με Μους Σοκολάτας και Καραμέλα

CHOCO BANOFFEE


Ένας απολαυστικός συνδυασμός σοκολάτας, καραμέλας και μπανάνας που θα σας καταπλήξει με την πλούσια γεύση του.


Υλικά

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive (ή ό,τι άλλο έχετε)
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (ή έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο)
  • 1-2 μπανάνες, κομμένες σε ροδέλες
  • Λίγη τριμμένη κουβερτούρα για πασπάλισμα


Εκτέλεση

  1. Στο μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
  2. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Σε ένα πυρέξ 22 εκ., στρώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα των μπισκότων στον πάτο. 
  4. Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για 20-30 λεπτά, ώστε να σταθεροποιηθεί η βάση.
  5. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί. 
  6. Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί καλά και να σχηματιστεί μια ωραία μους σοκολάτας.
  7. Αν χρησιμοποιούμε απλό ζαχαρούχο γάλα, το βράζουμε με το κουτί του σε κατσαρόλα για 3 ώρες μέχρι να καραμελώσει (ή για 1 ώρα σε χύτρα ταχύτητας). Αφήνουμε το κουτί να κρυώσει πριν το ανοίξουμε.
  8. Βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο και απλώνουμε πάνω από τη βάση μπισκότου το καραμελωμένο ζαχαρούχο. Χρησιμοποιούμε λίγο παραπάνω από τη μισή ποσότητα καραμέλας.
  9. Στρώνουμε τις ροδέλες της μπανάνας πάνω από την καραμέλα, καλύπτοντας ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια.
  10. Ρίχνουμε τη μους σοκολάτας πάνω από τις μπανάνες και απλώνουμε ομοιόμορφα με μία σπάτουλα.
  11. Πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.


Δημιουργός συνταγής: Penelope Panagiotopoulou

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget