CHOCO BANOFFEE
Ένας απολαυστικός συνδυασμός σοκολάτας, καραμέλας και μπανάνας που θα σας καταπλήξει με την πλούσια γεύση του.
Υλικά
- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive (ή ό,τι άλλο έχετε)
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (ή έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο)
- 1-2 μπανάνες, κομμένες σε ροδέλες
- Λίγη τριμμένη κουβερτούρα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Στο μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
- Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σε ένα πυρέξ 22 εκ., στρώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα των μπισκότων στον πάτο.
- Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για 20-30 λεπτά, ώστε να σταθεροποιηθεί η βάση.
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί καλά και να σχηματιστεί μια ωραία μους σοκολάτας.
- Αν χρησιμοποιούμε απλό ζαχαρούχο γάλα, το βράζουμε με το κουτί του σε κατσαρόλα για 3 ώρες μέχρι να καραμελώσει (ή για 1 ώρα σε χύτρα ταχύτητας). Αφήνουμε το κουτί να κρυώσει πριν το ανοίξουμε.
- Βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο και απλώνουμε πάνω από τη βάση μπισκότου το καραμελωμένο ζαχαρούχο. Χρησιμοποιούμε λίγο παραπάνω από τη μισή ποσότητα καραμέλας.
- Στρώνουμε τις ροδέλες της μπανάνας πάνω από την καραμέλα, καλύπτοντας ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια.
- Ρίχνουμε τη μους σοκολάτας πάνω από τις μπανάνες και απλώνουμε ομοιόμορφα με μία σπάτουλα.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.
Δημιουργός συνταγής: Penelope Panagiotopoulou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!