ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΤΟΥΡΛΟΥ
Ένα αγαπημένο, καλοκαιρινό, λαδερό φαγητό που ξεχειλίζει από νοστιμιά! Ιδανικό για ένα ελαφρύ γεύμα γεμάτο γεύσεις λαχανικών, που συνοδεύεται τέλεια με ψωμάκι προζυμένιο, λίγη φέτα και μια σκελίδα φρέσκο σκόρδο. Απολαύστε το με την οικογένεια και τους φίλους σας.
Υλικά
- 1 κιλό φασολάκια μπαρμπούνια
- Ελαιόλαδο (για το τσιγάρισμα)
- 2 πατάτες
- 3 κολοκυθάκια
- 1 μελιτζάνα
- 1 πιπεριά κέρατο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε νερό
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε καθαρίζοντας τα φασολάκια. Τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.
- Τα χαράσσουμε ελαφρώς στη μέση, ώστε να απελευθερώσουν όλη τη νοστιμιά τους καθώς βράζουν.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τη μελιτζάνα και την πιπεριά κέρατο, όλα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια.
- Σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.
- Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν το άρωμά τους.
- Προσθέτουμε τα φασολάκια στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σοταριστούν για περίπου δύο λεπτά, ανακατεύοντας ελαφρώς.
- Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και τον πελτέ ντομάτας που έχουμε αραιώσει σε λίγο νερό.
- Ανακατεύουμε καλά για να διανεμηθούν ομοιόμορφα τα υλικά.
- Προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα μέχρι να καλυφθούν τα υλικά.
- Βράζουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και να δέσει η σάλτσα, απορροφώντας τα περισσότερα υγρά.
Απολαμβάνουμε τα φασολάκια τουρλού ζεστά, συνοδευόμενα από ψωμάκι προζυμένιο, λίγη φέτα και μια σκελίδα φρέσκο σκόρδο.
Η γεύση τους είναι απλά ασυναγώνιστη!
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!