ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ
Αυτή η συνταγή για φιλετάκια κοτόπουλου με χρωματιστές πιπεριές, μανιτάρια και πουρέ είναι μια πραγματική γαστρονομική απόλαυση.
Για τον Πουρέ
Για τον Πουρέ:
Υλικά
Για τα Φιλετάκια Κοτόπουλου- 700 γρ. φιλετάκια από μπουτάκια κοτόπουλου
- χρωματιστές πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
- 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- λίγα κρεμμυδάκια στιφάδου ή ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- Λευκό κρασί για το σβήσιμο
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Ρίγανη
- Λίγο νισεστέ για το δέσιμο της σάλτσας
Για τον Πουρέ
- 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε φέτες
- 370 γρ. γάλα
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Για τα Φιλετάκια Κοτόπουλου:- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις χρωματιστές πιπεριές, τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια στιφάδου με λίγο νερό και βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και θωρακίζουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν.
- Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
- Ρίχνουμε τα φιλετάκια στην κατσαρόλα με τις πιπεριές και τα μανιτάρια, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
- Διαλύουμε λίγο νισεστέ σε νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα για να δέσει η σάλτσα.
Για τον Πουρέ:
- Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε.
- Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα, το βούτυρο και το ελαιόλαδο μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Προσθέτουμε το μείγμα γάλακτος στις πατάτες και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ο πουρές ομοιόμορφος και κρεμώδης.
- Προσθέτουμε αλάτι και μοσχοκάρυδο κατά βούληση.
- Σερβίρουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου με τις πιπεριές και τα μανιτάρια μαζί με τον πουρέ.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!