ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ
Υλικά
- 500 γρ. κριθαράκι
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 ώριμη ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 200 γρ. σάλτσα ντομάτας του εμπορίου
- Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Ελαιόλαδο
- 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
Εκτέλεση
- Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τη σάλτσα ντομάτας, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να πήζει.
- Όσο η σάλτσα ακόμα έχει αρκετό υγρό, προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν, περίπου 5-7 λεπτά.
- Προς το τέλος, προσθέτουμε το βρασμένο κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθεί από τη σάλτσα.
- Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια τελευταία βράση για να δέσουν οι γεύσεις.
- Σερβίρουμε ζεστό.
ΠΗΓΗ: αναστ γεω