ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ
Μια υπέροχη συνταγή για το αγαπημένο μας μεζεδάκι!
Υλικά
- 15-20 γαρίδες, καθαρισμένες
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε κύβους
- λίγο πελτέ ντομάτας
- 1 σφηνάκι ούζο
- μπούκοβο (προαιρετικά)
- Μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
- ρίγανη
- Λίγο νερό
- 150 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
- Ψιλοκομμένος μαϊντανός για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες στο τηγάνι και τις τηγανίζουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα.
- Περιχύνουμε τις γαρίδες με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
- Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε την κομμένη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, το μπούκοβο, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη και λίγο νερό.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5-10 λεπτά, μέχρι να δέσει.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες πίσω στο τηγάνι μαζί με τη φέτα.
- Αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί για λίγο μέχρι να λιώσει ελαφρώς η φέτα.
- Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί για βούτες στη νόστιμη σάλτσα.
Καλή απόλαυση!
ΠΗΓΗ: Μαρία Κατσώνη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!