Γαρίδες Σαγανάκι

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ


Μια υπέροχη συνταγή για το αγαπημένο μας μεζεδάκι!


Υλικά

  • 15-20 γαρίδες, καθαρισμένες
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε κύβους
  • λίγο πελτέ ντομάτας
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • μπούκοβο (προαιρετικά)
  • Μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
  • ρίγανη
  • Λίγο νερό
  • 150 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. 
  2. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες στο τηγάνι και τις τηγανίζουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα.
  4. Περιχύνουμε τις γαρίδες με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
  5. Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
  6. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε την κομμένη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, το μπούκοβο, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη και λίγο νερό. 
  7. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 5-10 λεπτά, μέχρι να δέσει.
  8. Προσθέτουμε τις γαρίδες πίσω στο τηγάνι μαζί με τη φέτα. 
  9. Αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί για λίγο μέχρι να λιώσει ελαφρώς η φέτα.
  10. Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας από πάνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί για βούτες στη νόστιμη σάλτσα. 
Καλή απόλαυση!


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget