Γαριδομακαρονάδα

Γαριδομακαρονάδα με Αρωματική Σάλτσα Ντομάτας και Λευκό Κρασί

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ


Ένα φαγητό μπουκιά και συχώριο!!


Υλικά

  • 500 γρ. λαζάνια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Ελαιόλαδο
  • Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Ρίγανη
  • Λίγο λευκό κρασί
  • 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση


Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
  2. Στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τη ρίγανη και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
  5. Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν και να δέσει η σάλτσα. Αυτό δεν θα πάρει πολύ ώρα, περίπου 5-7 λεπτά.
  7. Βγάζουμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη.
  8. Ανακατεύουμε τα βρασμένα λαζάνια στη σάλτσα μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα.
  9. Επιστρέφουμε τις γαρίδες στο τηγάνι και ανακατεύουμε απαλά για να αναμειχθούν με τα λαζάνια και τη σάλτσα.


ΠΗΓΗ: αναστ γεω

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget