ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
Ένα φαγητό μπουκιά και συχώριο!!
Υλικά
- 500 γρ. λαζάνια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- Ελαιόλαδο
- Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Ρίγανη
- Λίγο λευκό κρασί
- 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τη ρίγανη και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
- Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν και να δέσει η σάλτσα. Αυτό δεν θα πάρει πολύ ώρα, περίπου 5-7 λεπτά.
- Βγάζουμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Ανακατεύουμε τα βρασμένα λαζάνια στη σάλτσα μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα.
- Επιστρέφουμε τις γαρίδες στο τηγάνι και ανακατεύουμε απαλά για να αναμειχθούν με τα λαζάνια και τη σάλτσα.
Δημιουργός συνταγής: αναστ γεω