ΓΑΥΡΟΣ ΨΗΤΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Αν και ταπεινό ψαράκι, με απλά υλικά και λίγη φροντίδα έχουμε ένα νόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια!!
Υλικά:
- 1 κιλό γαύρο, καθαρισμένο
- Ελαιόλαδο (περίπου 1/4 φλιτζάνι)
- Αλάτι - πιπέρι
- ρίγανη
- 2-3 ροδέλες λεμόνι, κομμένες σε κομματάκια
- μερικές φέτες ντομάτας
- 2 φλιτζάνια του καφέ νερό
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C με αέρα.
- Αφού έχουμε καθαρίσει τον γαύρο από τα λέπια και τα εντόσθια, τον ξεπλένουμε καλά και τον στραγγίζουμε.
- Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λίγο ελαιόλαδο και αλατίζουμε ελαφρώς τον πάτο του.
- Τοποθετούμε τον γαύρο τακτικά στο ταψί, δημιουργώντας μια στρώση από ψαράκια.
- Τοποθετούμε φέτες λεμονιού και ντομάτας ανάμεσα στα ψαράκια για να προσδώσουν φρεσκάδα και οξύτητα στο πιάτο.
- Ραντίζουμε τον γαύρο με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, ώστε να καλυφθούν όλα τα ψάρια.
- Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και ρίχνουμε τα δύο φλιτζάνια νερό στο ταψί.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του και ο γαύρος να είναι μαλακός και ζουμερός.
- Σερβίρουμε τον γαύρο ζεστό, συνοδευόμενο από φρέσκο ψωμί και μια σαλάτα εποχής.
Δημιουργός συνταγής: Βουλα Πολυζου
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!