Γαύρος ψητός στο φούρνο

Ψητός Γαύρος Φούρνου

ΓΑΥΡΟΣ ΨΗΤΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Αν και ταπεινό ψαράκι, με απλά υλικά και λίγη φροντίδα έχουμε ένα νόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια!!


Υλικά:

  • 1 κιλό γαύρο, καθαρισμένο 
  • Ελαιόλαδο (περίπου 1/4 φλιτζάνι) 
  • Αλάτι - πιπέρι
  • ρίγανη 
  • 2-3 ροδέλες λεμόνι, κομμένες σε κομματάκια 
  • μερικές φέτες ντομάτας 
  • 2 φλιτζάνια του καφέ νερό 


Εκτέλεση: 

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C με αέρα. 
  2. Αφού έχουμε καθαρίσει τον γαύρο από τα λέπια και τα εντόσθια, τον ξεπλένουμε καλά και τον στραγγίζουμε. 
  3. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λίγο ελαιόλαδο και αλατίζουμε ελαφρώς τον πάτο του. 
  4. Τοποθετούμε τον γαύρο τακτικά στο ταψί, δημιουργώντας μια στρώση από ψαράκια. 
  5. Τοποθετούμε φέτες λεμονιού και ντομάτας ανάμεσα στα ψαράκια για να προσδώσουν φρεσκάδα και οξύτητα στο πιάτο. 
  6. Ραντίζουμε τον γαύρο με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, ώστε να καλυφθούν όλα τα ψάρια. 
  7. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και ρίχνουμε τα δύο φλιτζάνια νερό στο ταψί. 
  8. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του και ο γαύρος να είναι μαλακός και ζουμερός. 
  9. Σερβίρουμε τον γαύρο ζεστό, συνοδευόμενο από φρέσκο ψωμί και μια σαλάτα εποχής. 


Δημιουργός συνταγής: Βουλα Πολυζου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget