Γαύρος τηγανητός με Κουρκούτι

ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

ΓΑΥΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΤΟΣ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ


Μια παραδοσιακή συνταγή για τηγανητό γαύρο με κουρκούτι.


Υλικά:

  • 1 κιλό γαύρο (καθαρισμένο, με το μεσαίο κόκαλο αφαιρεμένο) 
  • 2 κούπες αλεύρι 
  • 2 αυγά 
  • Αλάτι (κατά προτίμηση) 
  • Νερό (προσθέτουμε όσο χρειάζεται για να πετύχουμε ένα παχύρευστο κουρκούτι) 
  • Εναλλακτικά: Μισό κουτί μπύρα αντί για τα αυγά 


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. 
  2. Προσθέτουμε λίγο νερό, ώστε το κουρκούτι να είναι παχύρευστο και να στέκεται πάνω στα ψάρια.
  3. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπύρα αντί για αυγά, για μια πιο αφράτη υφή. 
  4. Καθαρίζουμε τον γαύρο αφαιρώντας το κεφάλι, τα εντόσθια και το μεσαίο κόκαλο. Προσοχή να διατηρήσουμε το ψάρι ολόκληρο. 
  5. Αφού καθαρίσουμε τον γαύρο, τον κλείνουμε και πιάνουμε τρία ψάρια μαζί από τις ουρίτσες. 
  6. Βουτάμε τα γαυράκια στο κουρκούτι, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά. 
  7. Ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. 
  8. Τηγανίζουμε τα γαυράκια σε δόσεις, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα και τραγανή υφή. 
  9. Αφαιρούμε τα ψάρια από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το περιττό λάδι. 


Δημιουργός συνταγής: Εφη Αγραπιδη
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget