ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ
Υλικά
- 3 μεγάλες πατάτες (6 μισές)
- 140 γρ ψιλοκομμένο μπέικον
- 150 γρ κρέμα γάλακτος
- 2 κ.γ. βούτυρο
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- τριμμένο τυρί γκούντα η cheddar
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τρυπάμε με οδοντογλυφίδα.
- Ψήνουμε σε λαδόκολλα στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις χωρίζουμε στα δύο, με ένα κουτάλι βγάζουμε το πουρέ χωρίς να κόψουμε τη φλούδα και ξαναβάζουμε στο ταψί μας.
- Σοτάρουμε το μπέικον να πάρει λίγο χρώμα.
- Ρίχνουμε τον πουρέ, την κρέμα, το βούτυρο και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε τις πατάτες, ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 7 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψιλοκομμένο chili.
Καλή επιτυχία!
ΠΗΓΗ: Panagiota Kiriakou