ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ (ΓΕΜΙΣΤΑ)
Ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά φαγητά όλων μας!!
Υλικά
- 20 - 25 πιπεριές και ντομάτες (ανάλογα από το μέγεθός τους και το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε)
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Λίγο πελτέ ντομάτας
- Αλάτι χοντρό
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Μπόλικο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- Ρύζι Καρολίνα (2 κουταλιές για κάθε πιπεριά ή ντομάτα)
- Νερό
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες, κόβουμε τα καπάκια και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.
- Κρατάμε το εσωτερικό από τις ντομάτες και το ψιλοκόβουμε.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και δυόσμο.
- Προσθέτουμε το ρύζι και το νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση το ρύζι.
- Μόλις αρχίσει να απορροφά το νερό, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες με το μείγμα ρυζιού και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί.
- Αλατίζουμε από πάνω, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε νερό στο ταψί μέχρι τη μέση των λαχανικών.
- Ψήνουμε στους 200°C για περίπου 1 ½ ώρα ή μέχρι να πιουν το νερό και να χυλώσουν.
- Κατά το ψήσιμο, γυρίζουμε τα γεμιστά για να μην καούν και να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Σερβίρουμε τα γεμιστά ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!