Γεμιστές Πιπεριές και Ντομάτες (Γεμιστά)

Γεμιστά ορφανά

ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ (ΓΕΜΙΣΤΑ)


Ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά φαγητά όλων μας!!


Υλικά

  • 20 - 25 πιπεριές και ντομάτες (ανάλογα από το μέγεθός τους και το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Λίγο πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι χοντρό
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Μπόλικο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • Ρύζι Καρολίνα (2 κουταλιές για κάθε πιπεριά ή ντομάτα)
  • Νερό
  • Ελαιόλαδο


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες, κόβουμε τα καπάκια και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.
  2. Κρατάμε το εσωτερικό από τις ντομάτες και το ψιλοκόβουμε.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και δυόσμο.
  5. Προσθέτουμε το ρύζι και το νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση το ρύζι. 
  6. Μόλις αρχίσει να απορροφά το νερό, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  7. Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες με το μείγμα ρυζιού και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί.
  8. Αλατίζουμε από πάνω, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε νερό στο ταψί μέχρι τη μέση των λαχανικών.
  9. Ψήνουμε στους 200°C για περίπου 1 ½ ώρα ή μέχρι να πιουν το νερό και να χυλώσουν.
  10. Κατά το ψήσιμο, γυρίζουμε τα γεμιστά για να μην καούν και να ψηθούν ομοιόμορφα.
  11. Σερβίρουμε τα γεμιστά ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Συνοδεύουμε με μπόλικη φέτα και σαλάτα!!

Γεμιστά ορφανάΓεμιστά ορφανάΓεμιστά ορφανά

ΠΗΓΗ: Μαρια Μπλ

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget