ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Αυτό το δροσερό γλυκό ψυγείου με φράουλες είναι ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού! Η κρέμα ζαχαροπλαστικής συνδυάζεται υπέροχα με τα μπισκότα πτι-μπερ, ενώ οι φρέσκες φράουλες προσδίδουν μια φρουτένια νότα. Είναι εύκολο στην παρασκευή και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας με την εμφάνιση και τη γεύση του!
Υλικά
- 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
- 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής Μιλφέιγ (Γιώτης)
- 1 ½ λίτρο γάλα
- 1 κεσεδάκι φράουλες
- 1 συσκευασία φυτική κρέμα (στο πράσινο κουτί, VEGETAL CREM)
- 2 ½ κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τις κρέμες ζαχαροπλαστικής με το γάλα, σύμφωνα με τις αναλογίες που αναγράφονται στο φακελάκι.
- Προσθέτουμε στο μείγμα 1 ½ κούπα ψιλοκομμένες φράουλες και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τη φυτική κρέμα με 2 ½ κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει.
- Παίρνουμε 5 κουταλιές της σούπας από τη σαντιγί και την προσθέτουμε στο μείγμα με τις κρέμες ζαχαροπλαστικής.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την υπόλοιπη σαντιγί στην άκρη.
- Σε ένα πιάτο ρίχνουμε λίγο γάλα, βουτάμε πολύ γρήγορα ένα-ένα τα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ, δημιουργώντας μια πρώτη στρώση.
- Απλώνουμε το μισό από το μείγμα της κρέμας ζαχαροπλαστικής πάνω από τα μπισκότα.
- Συνεχίζουμε με μια δεύτερη στρώση μπισκότων, αφού πρώτα τα βουτήξουμε στο γάλα.
- Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής πάνω από τη δεύτερη στρώση μπισκότων.
- Ολοκληρώνουμε με μια τελευταία στρώση μπισκότων βουτηγμένων στο γάλα.
- Απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί στην κορυφή του γλυκού.
- Γαρνίρουμε με τριμμένο μπισκότο και φρέσκες φράουλες ή τρούφα, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά και να ενωθούν οι γεύσεις.