Γλυκό ψυγείου με Φράουλες

Δροσερό Γλυκό ψυγείου με Φράουλες

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ


Αυτό το δροσερό γλυκό ψυγείου με φράουλες είναι ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού! Η κρέμα ζαχαροπλαστικής συνδυάζεται υπέροχα με τα μπισκότα πτι-μπερ, ενώ οι φρέσκες φράουλες προσδίδουν μια φρουτένια νότα. Είναι εύκολο στην παρασκευή και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας με την εμφάνιση και τη γεύση του!


Υλικά

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής Μιλφέιγ (Γιώτης)
  • 1 ½ λίτρο γάλα
  • 1 κεσεδάκι φράουλες
  • 1 συσκευασία φυτική κρέμα (στο πράσινο κουτί, VEGETAL CREM)
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τις κρέμες ζαχαροπλαστικής με το γάλα, σύμφωνα με τις αναλογίες που αναγράφονται στο φακελάκι. 
  2. Προσθέτουμε στο μείγμα 1 ½ κούπα ψιλοκομμένες φράουλες και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τη φυτική κρέμα με 2 ½ κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει. 
  4. Παίρνουμε 5 κουταλιές της σούπας από τη σαντιγί και την προσθέτουμε στο μείγμα με τις κρέμες ζαχαροπλαστικής. 
  5. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την υπόλοιπη σαντιγί στην άκρη.
  6. Σε ένα πιάτο ρίχνουμε λίγο γάλα, βουτάμε πολύ γρήγορα ένα-ένα τα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ, δημιουργώντας μια πρώτη στρώση.
  7. Απλώνουμε το μισό από το μείγμα της κρέμας ζαχαροπλαστικής πάνω από τα μπισκότα.
  8. Συνεχίζουμε με μια δεύτερη στρώση μπισκότων, αφού πρώτα τα βουτήξουμε στο γάλα.
  9. Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής πάνω από τη δεύτερη στρώση μπισκότων.
  10.  Ολοκληρώνουμε με μια τελευταία στρώση μπισκότων βουτηγμένων στο γάλα.
  11. Απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί στην κορυφή του γλυκού. 
  12. Γαρνίρουμε με τριμμένο μπισκότο και φρέσκες φράουλες ή τρούφα, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
  13. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά και να ενωθούν οι γεύσεις.


Δημιουργός συνταγή: Ιωαννα Κληρονομου

 Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget