Γλυκό Ψυγείου με Μπισκότα και Κρέμα Σοκολάτας

Γρήγορο και Εύκολο Γλυκό Ψυγείου με Μπισκότα και Κρέμα Σοκολάτας

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με υλικά που έχουμε πάντα στο σπίτι μας. Ιδανικό για να ικανοποιήσουμε την ανάγκη για κάτι γλυκό, χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες ή αναμονές.


Υλικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 
  • 2 κουτιά Morfat (σαντιγί σε κουτί)
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ 
  • 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας Μερέντα (ή άλλη σοκολατένια κρέμα) 
  • Λίγο γάλα και χυμός από ένα πορτοκάλι (για το βούτηγμα των μπισκότων) 
  • Τρούφα σοκολάτας (ή άλλο υλικό της επιλογής μας για διακόσμηση) 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε καλά τις Morfat με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα. 
  2. Προσθέτουμε τη μερέντα στη μισή ποσότητα της κρέμας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και να έχουμε μια σοκολατένια κρέμα. 
  3. Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το γάλα με το χυμό πορτοκαλιού. 
  4. Βουτάμε τα μπισκότα πτι μπερ στο μείγμα γάλακτος και πορτοκαλιού για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να μαλακώσουν ελαφρώς, αλλά να μη σπάσουν. 
  5. Στρώνουμε μια διπλή σειρά από τα μπισκότα στο κάτω μέρος ενός πυρέξ. 
  6. Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα σοκολάτας πάνω από τα μπισκότα. 
  7. Προσθέτουμε άλλη μία διπλή στρώση μπισκότα από πάνω. 
  8. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη λευκή κρέμα και λειαίνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. 
  9. Διακοσμούμε το γλυκό με τρούφα σοκολάτας ή άλλο διακοσμητικό της επιλογής μας. 
  10. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες, ώστε να δέσει καλά και να ενωθούν οι γεύσεις. 

Το γλυκό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!


Δημιουργός συνταγής: Olga Karagianni 
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget