Ινδοκαρυδα με Κερασάκια

Αφράτα Ινδοκάρυδα με Κερασάκια

ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΑΚΙΑ


Ένα πολύ εύκολο και γευστικό γλυκάκι που συνδυάζει τη γεύση της καρύδας με το έντονο άρωμα της βανίλιας και τη γλύκα από τα κερασάκια. 
Αυτά τα μικρά, αφράτα μπισκότα είναι ιδανικά για κάθε περίσταση και θα εντυπωσιάσουν με την εμφάνιση και τη γεύση τους!


Υλικά

  • 200 γρ. ινδοκάρυδο (τριμμένη καρύδα)
  • 4 αυγά
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (αλεύρι up)
  • 1 κουταλιά της σούπας άνθος αραβοσίτου (corn flour)
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Κερασάκια γλυκό του κουταλιού (μισά ή ολόκληρα)


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το μείγμα να ζεσταθεί και να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το ινδοκάρυδο, το αλεύρι, το άνθος αραβοσίτου, τη βανίλια και την πρέζα αλατιού. 
  4. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ και σχηματίζουμε μικρές ροζέτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. 
  6. Τοποθετούμε από πάνω κάθε ροζέτα μισό κερασάκι.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι τα γλυκάκια να πάρουν ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα.
  8. Βγάζουμε τα ινδοκάρυδα από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε.

Αφράτα Ινδοκάρυδα με ΚερασάκιαΑφράτα Ινδοκάρυδα με ΚερασάκιαΑφράτα Ινδοκάρυδα με ΚερασάκιαΑφράτα Ινδοκάρυδα με ΚερασάκιαΑφράτα Ινδοκάρυδα με Κερασάκια

Δημιουργός συνταγής: Eleni Kalaitzidou

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget