Καρυδάκι Γλυκό του Κουταλιού

ΚΑΡΥΔΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΚΑΡΥΔΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


Ένα από τα πιο νόστιμα παραδοσιακά γλυκά της ελληνικής κουζίνας. Η προετοιμασία του απαιτεί υπομονή, αλλά το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο και αξίζει κάθε λεπτό αναμονής.


Υλικά

  • 1 κιλό καρυδάκι (πράσινα καρύδια) 
  • 1200 γρ. ζάχαρη 
  • 3 ποτήρια νερό 
  • 2 βανίλιες 
  • Χυμός από 1 λεμόνι 
  • 10-12 γαρύφαλλα 
  • Φλούδες από 1 λεμόνι 


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα καρυδάκια για να αφαιρέσουμε τυχόν υπολείμματα. 
  2. Με ένα μυτερό εργαλείο ή βελόνα, τρυπάμε κάθε καρύδι σταυρωτά. 
  3. Τοποθετούμε τα καρύδια σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε για 2 ώρες.
  4. Σουρώνουμε τα καρύδια και τα βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καθαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν. 
  5. Στη συνέχεια, τα ξεπλένουμε καλά και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με νερό, όπου τα αφήνουμε για 24 ώρες, αλλάζοντας το νερό συχνά για να ξεπικρίσουν.
  6. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη και τα 3 ποτήρια νερό να βράσουν για 10 λεπτά. 
  7. Προσθέτουμε τα καρύδια, τα γαρύφαλλα, και τις φλούδες λεμονιού.
  8. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι και το γλυκό να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.
  9. Όταν το γλυκό είναι έτοιμο, προσθέτουμε τις βανίλιες και τον χυμό από το λεμόνι.
  10. Το αφήνουμε στην κατσαρόλα για 24 ώρες ώστε να απορροφήσουν τα καρύδια το σιρόπι και να γίνει ακόμα πιο γευστικό.
  11. Μετά το 24ωρο, τοποθετούμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και τα διατηρούμε σε δροσερό μέρος.

Καλή απόλαυση!


ΠΗΓΗ: Aristi Georgousi Kiriakopoulou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget