Καρυδόπιτα με Σοκολάτα

Σοκολατένια Καρυδόπιτα με Πλούσια Επικάλυψη

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Αυτή η καρυδόπιτα με σοκολάτα είναι η τέλεια απόλαυση για να γλυκαθούμε. Με το πλούσιο άρωμα των μπαχαρικών και την σοκολατένια επικάλυψη, είναι βέβαιο ότι θα γίνει αγαπημένη όλων.


Υλικά

Για την Καρυδόπιτα
  • 230 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 1 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 30 γρ. κακάο
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 7 αυγά μεγάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. καρυδόψιχα, χονδροκομμένη
  • 50 γρ. ηλιέλαιο
  • 125 γρ. σοκολάτα, ψιλοκομμένη

Για το Σιρόπι
  • 500 γρ. νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι

Για την Επικάλυψη
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση

Για την Καρυδόπιτα
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το κακάο, το μοσχοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το αλάτι.
  5. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα των στερεών υλικών στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά.
  6. Προσθέτουμε την καρυδόψιχα και την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
  7. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
  8. Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει εντελώς.

Για το Σιρόπι
  1. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
  2. Βράζουμε το μείγμα για 5-7 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς το σιρόπι.
  3. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι πάνω από την κρύα καρυδόπιτα και αφήνουμε να το απορροφήσει καλά.

Για την Επικάλυψη
  1. Σε μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια λεία και γυαλιστερή γκανάς.
  2. Ρίχνουμε την γκανάς πάνω από την καρυδόπιτα και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  3. Αφήνουμε την καρυδόπιτα να σταθεί λίγο για να σταθεροποιηθεί η γκανάς πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε.


ΠΗΓΗ: αναστ γεω 
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget