Κεφτεδάκια γεμιστά με Φέτα

Μια πεντανόστιμη παραλλαγή των κλασικών κεφτέδων, με την προσθήκη φέτας που τα κάνει ακόμα πιο ζουμερά και γευστικά.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ


Μια πεντανόστιμη παραλλαγή των κλασικών κεφτέδων, με την προσθήκη φέτας που τα κάνει ακόμα πιο ζουμερά και γευστικά.


Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κατά βούληση 
  • 2 γεμάτες κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός 
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένος δυόσμος 
  • 1 ντομάτα, τριμμένη 
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • ελάχιστο κύμινο 
  • Ψίχα από 4 φέτες ψωμί, μουλιασμένες και καλά στυμμένες
  • λίγο ξύδι 
  • 200 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους 
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τον κιμά. 
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, την τριμμένη ντομάτα, το τριμμένο κρεμμύδι, το τριμμένο σκόρδο, το κύμινο και την ψίχα ψωμιού. 
  3. Προσθέτουμε το ξύδι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. 
  4. Παίρνουμε μικρές ποσότητες από τον ζυμωμένο κιμά και τις πλάθουμε σε μπαλίτσα. 
  5. Πιέζουμε ελαφρά το κέντρο κάθε μπαλίτσας και βάζουμε μέσα έναν κύβο φέτας. 
  6. Κλείνουμε τον κιμά γύρω από τη φέτα και ξαναπλάθουμε σε μπαλίτσα, φροντίζοντας να καλυφθεί πλήρως η φέτα. 
  7. Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 
  8. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια λίγα-λίγα, γυρίζοντάς τα συχνά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και να μαγειρευτούν καλά στο εσωτερικό. 
  9. Τοποθετούμε τα τηγανισμένα κεφτεδάκια σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το περιττό λάδι. 
  10. Σερβίρουμε ζεστά, συνοδεύοντας με σαλάτα, τζατζίκι ή κάποια σάλτσα της αρεσκείας σας. 

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: Χρυσούλα Καλλωνη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget