ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ
Μια πεντανόστιμη παραλλαγή των κλασικών κεφτέδων, με την προσθήκη φέτας που τα κάνει ακόμα πιο ζουμερά και γευστικά.
Υλικά
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κατά βούληση
- 2 γεμάτες κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένος δυόσμος
- 1 ντομάτα, τριμμένη
- 1 κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- ελάχιστο κύμινο
- Ψίχα από 4 φέτες ψωμί, μουλιασμένες και καλά στυμμένες
- λίγο ξύδι
- 200 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τον κιμά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, την τριμμένη ντομάτα, το τριμμένο κρεμμύδι, το τριμμένο σκόρδο, το κύμινο και την ψίχα ψωμιού.
- Προσθέτουμε το ξύδι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Παίρνουμε μικρές ποσότητες από τον ζυμωμένο κιμά και τις πλάθουμε σε μπαλίτσα.
- Πιέζουμε ελαφρά το κέντρο κάθε μπαλίτσας και βάζουμε μέσα έναν κύβο φέτας.
- Κλείνουμε τον κιμά γύρω από τη φέτα και ξαναπλάθουμε σε μπαλίτσα, φροντίζοντας να καλυφθεί πλήρως η φέτα.
- Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια λίγα-λίγα, γυρίζοντάς τα συχνά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και να μαγειρευτούν καλά στο εσωτερικό.
- Τοποθετούμε τα τηγανισμένα κεφτεδάκια σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
- Σερβίρουμε ζεστά, συνοδεύοντας με σαλάτα, τζατζίκι ή κάποια σάλτσα της αρεσκείας σας.
Καλή όρεξη!
ΠΗΓΗ: Χρυσούλα Καλλωνη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!