Κεράσι Γλυκό του Κουταλιού

Κερασάκι γλυκό του κουταλιού

ΚΕΡΑΣΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ


Υλικά:

  • 1 κιλό κεράσια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 3 κ.σ. νερό
  • Χυμός από 2 μεγάλα λεμόνια
  • 1 κ.σ. κρεμόριο (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κουκούτσια προσεκτικά, προσπαθώντας να μην αλλοιωθεί το σχήμα τους.
  2. Σε μια λεκάνη γεμάτη με νερό (ώστε να σκεπάζει τα κεράσια) προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών και το κρεμόριο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Βάζουμε μέσα τα κεράσια και αφήνουμε να μουλιάσουν για 3-4 ώρες.
  4. Τα βγάζουμε από το νερό και τα στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι.
  5. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια. 
  6. Ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για ένα βράδυ (ή τουλάχιστον για 8 ώρες).
  7. Βράζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  8. Ξαναβράζουμε το μείγμα για 5-6 λεπτά, προσέχοντας γιατί μπορεί να φουσκώσει.
  9. Όταν δέσει και τα κεράσια έχουν απορροφήσει αρκετό σιρόπι, το γλυκό είναι έτοιμο.
  10. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα. 
  11. Διατηρείται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Καλή επιτυχία!

Κερασάκι γλυκό του κουταλιού
📷 Ρουλα Λυρου

Δημιουργός συνταγής: Λένα Χριστοπούλου, συνταγή Ρουλα Λυρου


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget