ΚΕΡΑΣΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
Υλικά:
- 1 κιλό κεράσια
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 3 κ.σ. νερό
- Χυμός από 2 μεγάλα λεμόνια
- 1 κ.σ. κρεμόριο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κουκούτσια προσεκτικά, προσπαθώντας να μην αλλοιωθεί το σχήμα τους.
- Σε μια λεκάνη γεμάτη με νερό (ώστε να σκεπάζει τα κεράσια) προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών και το κρεμόριο και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε μέσα τα κεράσια και αφήνουμε να μουλιάσουν για 3-4 ώρες.
- Τα βγάζουμε από το νερό και τα στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι.
- Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια.
- Ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για ένα βράδυ (ή τουλάχιστον για 8 ώρες).
- Βράζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Ξαναβράζουμε το μείγμα για 5-6 λεπτά, προσέχοντας γιατί μπορεί να φουσκώσει.
- Όταν δέσει και τα κεράσια έχουν απορροφήσει αρκετό σιρόπι, το γλυκό είναι έτοιμο.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.
- Διατηρείται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!