Κλαφουτί με κεράσια

ΚΛΑΦΟΥΤΙ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΚΛΑΦΟΥΤΙ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ


Υλικά:

  • 300 γρμ. κεράσια κομπόστα ή φρέσκα χωρίς κουκούτσια
  • 3 αυγά
  • 70 γρμ. ζάχαρη
  • 70 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. μπέϊκιν
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 300 ml γάλα
  • 2 κουταλιές βούτυρο


Εκτέλεση

  1. Από το βράδυ στραγγίζουμε τα κεράσια, αν είναι κομπόστα. Αν είναι φρέσκα τα πλένουμε καλά, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα στραγγίζουμε. 
  2. Βουτυρώνουμε με τις 2 κ.σ, πολύ καλά μια βαθιά ταρτιέρα, ή ένα ταψάκι 22 εκ. περίπου. 
  3. Απλώνουμε τα κεράσια στον πάτο της φόρμας.
  4. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, την ζάχαρη, το αλεύρι, τις βανίλιες, το μπέικιν, το γάλα και τα κτυπάμε καλά. 
  5. Το μείγμα που θα πάρουμε θα είναι νερουλό. 
  6. Το ρίχνουμε πάνω στα κεράσια και το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180' για 30-40'.
  7. Όταν ψηθεί πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο φιλέ αμύγδαλο και ζάχαρη άχνη.

ΚΛΑΦΟΥΤΙ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΛΑΦΟΥΤΙ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

Δημιουργός συνταγής: Areti Vardaka 
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget