ΚΟΚΑΚΙΑ
Πολύ νόστιμα και αφράτα Κοκάκια!
Υλικά
Για την Κρέμα- 300 γρ. γάλα φρέσκο
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 80 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 3 κρόκοι αυγών
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- 1 βανίλια
Για τη Βάση
- 140 γρ. ζάχαρη
- 6 κρόκοι αυγών
- 6 ασπράδια αυγών
- 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 50 γρ. κορν φλάουρ κοσκινισμένο
Για το Σιρόπι
- 150 γρ. νερό
- 150 γρ. ζάχαρη
Για το Γλάσο
- 250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
Εκτέλεση
Για την Κρέμα- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα και τα βάζουμε στη φωτιά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, το αυγό και τους κρόκους.
- Λίγο πριν βράσει το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και αδειάζουμε πίσω στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα και ν’ αρχίσει να κοχλάζει.
- Την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, για να μη σχηματιστεί κρούστα.
- Μόλις χλιαρύνει τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 2-3 ώρες.
- Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ¾ της ζάχαρης με τους κρόκους έως ότου ασπρίσουν.
- Αδειάζουμε σε άλλο σκεύος και καθαρίζουμε τον κάδο και το σύρμα.
- Χτυπάμε εκεί την υπόλοιπη ζάχαρη με τα ασπράδια σε μαρέγκα.
- Αδειάζουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το κορν φλάουρ.
- Στο τέλος ενσωματώνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα.
- Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ με φαρδιά, στρογγυλή μύτη και φτιάχνουμε δίσκους διαμέτρου 5 εκ. πάνω σε λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 12-15 λεπτά, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει ελαφρώς και με ένα πινέλο βρέχουμε τις βάσεις (από την επίπεδη πλευρά).
- Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και τη χτυπάμε στο μίξερ για να αφρατέψει.
- Τέλος, κολλάμε τις βάσεις ανά δύο με την κρέμα κι έπειτα τα καπάκια τους στο γλάσο.
- Τελειώνουμε με ό,τι θέλουμε για διακόσμηση ή τα αφήνουμε και σκέτα.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!