Κολοκυθάκια γεμιστά με Κιμά και Αυγολέμονο

Γεμιστά Κολοκυθάκια με Κιμά και Αυγολέμονο

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ


Ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά ελληνικά φαγητά!


Υλικά

  • 10 μεγάλα κολοκυθάκια
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • ρύζι Καρολίνα (1 κουταλιά της σούπας ανά κολοκυθάκι)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ώριμη ντομάτα, τριμμένη
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • Ψίχα από τα κολοκυθάκια, ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
  • 2-3 μέτριες πατάτες, κομμένες σε κυβάκια
  • 2-3 μικρά καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • Αλάτι, κατά προτίμηση
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά προτίμηση
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Ζεστό νερό, όσο χρειάζεται για το μαγείρεμα

Για το αυγολέμονο:
  • 2 αυγά
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Ζωμός από το φαγητό


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και κόβουμε τα μεγάλα στη μέση. 
  2. Αφαιρούμε προσεκτικά την ψίχα τους με ένα κουτάλι και την κρατάμε στην άκρη. 
  3. Στήνουμε τα κολοκυθάκια όρθια μέσα σε μια κατσαρόλα.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. 
  5. Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αλλάξει χρώμα και να "πιει" τα υγρά του.
  6. Προσθέτουμε στο τηγάνι την τριμμένη ντομάτα, το καρότο, την ψιλοκομμένη ψίχα από τα κολοκυθάκια, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, ρίγανη και μαϊντανό. 
  7. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να σιγομαγειρευτεί για λίγα λεπτά.
  8. Προσθέτουμε το ρύζι στο μείγμα του κιμά και ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθεί. 
  9. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι λίγο κάτω από την άκρη.
  10. Γύρω από τα γεμιστά κολοκυθάκια στην κατσαρόλα, τοποθετούμε τις πατάτες και τα καρότα. 
  11. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και ζεστό νερό μέχρι να καλύψει τα 3/4 των κολοκυθιών. 
  12. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
  13. Για το αυγολέμονο, χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα. 
  14. Σιγά-σιγά, προσθέτουμε ζωμό από την κατσαρόλα στο μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην "κόψει" το αυγολέμονο.
  15. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με τα κολοκυθάκια, ανακινώντας ελαφρώς την κατσαρόλα για να ενσωματωθεί το μείγμα χωρίς να σπάσουν τα κολοκυθάκια. 
  16. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Γίνεται πολύ νόστιμο και μυρωδάτο!!!
Καλή επιτυχία!!


Δημιουργός συνταγής: Ελένη Παπατσάνη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget