ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο, γεμάτο γεύσεις και αρώματα. Η ζουμερή γέμιση από κιμά και ρύζι, μαζί με φρέσκα μυρωδικά και το αγαπημένο αυγολέμονο, δημιουργούν ένα πιάτο που είναι ακαταμάχητο τόσο για καθημερινά γεύματα όσο και για γιορτινές περιστάσεις.
Υλικά
- 8 μεγάλα κολοκυθάκια, πλυμένα και κομμένα στη μέση
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια, χοντροκομμένα
- 1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
- 1 φλ. τσαγιού από το εσωτερικό των κολοκυθιών (τρίμμα)
- Μπόλικο άνηθο, ψιλοκομμένο
- Μπόλικο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 φλ. νερό
- 1/2 φλ. ρύζι καρολίνα (καλά ξεπλυμένο)
- 3 κ.σ. βούτυρο
Για το αυγολέμονο:
- 2 αυγά
- 1 1/2 λεμόνι, στυμμένο
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση και με ένα κουταλάκι τα αδειάζουμε από το εσωτερικό τους, κρατώντας το τρίμμα σε ένα μπολ.
- Αλατίζουμε το εσωτερικό των κολοκυθιών και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα κρεμμύδια και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να γίνουν διάφανα, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά, σοτάροντας μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί ομοιόμορφα.
- Ρίχνουμε μέσα το τρίμμα από το εσωτερικό των κολοκυθιών, τον άνηθο και τον μαϊντανό, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε 1 φλ. νερό και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση.
- Μόλις βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το καλά ξεπλυμένο ρύζι καρολίνα και λίγο ακόμα άνηθο.
- Αφήνουμε το μείγμα να τραβήξει για 5-10 λεπτά.
- Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα του κιμά και τα κλείνουμε με λίγη ψίχα από το εσωτερικό τους.
- Τα τοποθετούμε όρθια σε μια κατσαρόλα, όπου έχουμε καλύψει τον πάτο της με λίγο από το ψιλοκομμένο εσωτερικό των κολοκυθιών.
- Ρίχνουμε ζεστό νερό στην κατσαρόλα μέχρι να καλυφθούν τα κολοκυθάκια κατά το ήμισυ, προσθέτουμε λίγο αλάτι και 3 κ.σ. βούτυρο.
- Σκεπάζουμε τα κολοκυθάκια με ένα πιάτο για να παραμείνουν στη θέση τους και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια και να ψηθεί το ρύζι.
- Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι.
- Σε ένα μικρό μπολ, διαλύουμε το κορν φλάουρ με λίγο ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε το μείγμα του κορν φλάουρ στα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει.
- Σιγά-σιγά προσθέτουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με τα κολοκυθάκια, ανακινώντας ελαφρά για να πάει παντού και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια τελευταία βράση για να χυλώσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια ζεστά, συνοδεύοντας με επιπλέον σάλτσα αυγολέμονο αν επιθυμούμε.
Καλή επιτυχία!
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!