Κολοκυθάκια γεμιστά με Κιμά και Αυγολέμονο

Παραδοσιακά γεμιστά κολοκυθάκια με κιμά και ρύζι, αυγολέμονο

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ


Ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο, γεμάτο γεύσεις και αρώματα. Η ζουμερή γέμιση από κιμά και ρύζι, μαζί με φρέσκα μυρωδικά και το αγαπημένο αυγολέμονο, δημιουργούν ένα πιάτο που είναι ακαταμάχητο τόσο για καθημερινά γεύματα όσο και για γιορτινές περιστάσεις.


Υλικά

  • 8 μεγάλα κολοκυθάκια, πλυμένα και κομμένα στη μέση
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
  • 1 φλ. τσαγιού από το εσωτερικό των κολοκυθιών (τρίμμα)
  • Μπόλικο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Μπόλικο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. ρύζι καρολίνα (καλά ξεπλυμένο)
  • 3 κ.σ. βούτυρο

Για το αυγολέμονο:
  • 2 αυγά
  • 1 1/2 λεμόνι, στυμμένο
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ


Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση και με ένα κουταλάκι τα αδειάζουμε από το εσωτερικό τους, κρατώντας το τρίμμα σε ένα μπολ. 
  2. Αλατίζουμε το εσωτερικό των κολοκυθιών και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. 
  4. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα κρεμμύδια και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να γίνουν διάφανα, περίπου 5 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά, σοτάροντας μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί ομοιόμορφα. 
  6. Ρίχνουμε μέσα το τρίμμα από το εσωτερικό των κολοκυθιών, τον άνηθο και τον μαϊντανό, ανακατεύοντας συνεχώς.
  7. Προσθέτουμε 1 φλ. νερό και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση. 
  8. Μόλις βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το καλά ξεπλυμένο ρύζι καρολίνα και λίγο ακόμα άνηθο. 
  9. Αφήνουμε το μείγμα να τραβήξει για 5-10 λεπτά.
  10. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα του κιμά και τα κλείνουμε με λίγη ψίχα από το εσωτερικό τους. 
  11. Τα τοποθετούμε όρθια σε μια κατσαρόλα, όπου έχουμε καλύψει τον πάτο της με λίγο από το ψιλοκομμένο εσωτερικό των κολοκυθιών.
  12. Ρίχνουμε ζεστό νερό στην κατσαρόλα μέχρι να καλυφθούν τα κολοκυθάκια κατά το ήμισυ, προσθέτουμε λίγο αλάτι και 3 κ.σ. βούτυρο. 
  13. Σκεπάζουμε τα κολοκυθάκια με ένα πιάτο για να παραμείνουν στη θέση τους και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια και να ψηθεί το ρύζι.
  14. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι.
  15. Σε ένα μικρό μπολ, διαλύουμε το κορν φλάουρ με λίγο ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα. 
  16. Ρίχνουμε το μείγμα του κορν φλάουρ στα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει.
  17. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με τα κολοκυθάκια, ανακινώντας ελαφρά για να πάει παντού και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια τελευταία βράση για να χυλώσει η σάλτσα.
  18. Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια ζεστά, συνοδεύοντας με επιπλέον σάλτσα αυγολέμονο αν επιθυμούμε.

Καλή επιτυχία!


Δημιουργός συνταγής: Ελινα Σκλαβου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget