Κολοκυθοκεφτέδες αφράτοι, μυρωδάτοι και πεντανόστιμοι!

Αφράτοι και Μυρωδάτοι Κολοκυθοκεφτέδες με Φέτα και Μυρωδικά

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΑΦΡΑΤΟΙ, ΜΥΡΩΔΑΤΟΙ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟΙ!


Η γειτονιά, θα μοσχοβολήσει θα φάτε ένα πεντανόστιμο φαγητό, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους! 


Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια, τριμμένα στον τρίφτη
  • 500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Μπόλικο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αρκετό άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 3 αυγά
  • Αλάτι, κατά προτίμηση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά προτίμηση
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Σπορέλαιο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με λίγο αλάτι. 
  2. Τα αφήνουμε για 15-20 λεπτά ώστε να βγάλουν τα υγρά τους και στη συνέχεια τα στύβουμε πολύ καλά για να αφαιρεθεί η περιττή υγρασία.
  3. Μεταφέρουμε τα στυμμένα κολοκυθάκια σε μια καθαρή λεκάνη. 
  4. Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό και τον άνηθο. 
  5. Στη συνέχεια, σπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  6. Αλατοπιπερώνουμε κατά προτίμηση, προσέχοντας να μην προσθέσουμε πολύ αλάτι λόγω της φέτας. 
  7. Ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει τέτοια υφή ώστε να πλάθεται, χωρίς όμως να γίνει πολύ σφιχτό. 
  8. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 
  9. Μόλις το λάδι κάψει καλά, παίρνουμε μια κουταλιά από το μείγμα και την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο, βαθύ πιάτο με αλεύρι, καλύπτοντάς την από όλες τις πλευρές. 
  10. Πλάθουμε τους κεφτέδες μας ελαφρώς πλακέ ώστε να ψηθούν καλά εσωτερικά.
  11. Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. 
  12. Τους βγάζουμε και τους αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
  13. Σερβίρουμε ζεστούς τους κολοκυθοκεφτέδες με τζατζίκι ή άλλο ντιπ γιαουρτιού της επιλογής μας.

Δημιουργός συνταγής: Ντίνα Κατσίρη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget