ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΑΦΡΑΤΟΙ, ΜΥΡΩΔΑΤΟΙ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟΙ!
Η γειτονιά, θα μοσχοβολήσει θα φάτε ένα πεντανόστιμο φαγητό, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!
Υλικά
- 1 κιλό κολοκυθάκια, τριμμένα στον τρίφτη
- 500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Μπόλικο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αρκετό άνηθο, ψιλοκομμένο
- 3 αυγά
- Αλάτι, κατά προτίμηση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά προτίμηση
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με λίγο αλάτι.
- Τα αφήνουμε για 15-20 λεπτά ώστε να βγάλουν τα υγρά τους και στη συνέχεια τα στύβουμε πολύ καλά για να αφαιρεθεί η περιττή υγρασία.
- Μεταφέρουμε τα στυμμένα κολοκυθάκια σε μια καθαρή λεκάνη.
- Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό και τον άνηθο.
- Στη συνέχεια, σπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
- Αλατοπιπερώνουμε κατά προτίμηση, προσέχοντας να μην προσθέσουμε πολύ αλάτι λόγω της φέτας.
- Ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει τέτοια υφή ώστε να πλάθεται, χωρίς όμως να γίνει πολύ σφιχτό.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μόλις το λάδι κάψει καλά, παίρνουμε μια κουταλιά από το μείγμα και την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο, βαθύ πιάτο με αλεύρι, καλύπτοντάς την από όλες τις πλευρές.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες μας ελαφρώς πλακέ ώστε να ψηθούν καλά εσωτερικά.
- Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Τους βγάζουμε και τους αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε ζεστούς τους κολοκυθοκεφτέδες με τζατζίκι ή άλλο ντιπ γιαουρτιού της επιλογής μας.
Δημιουργός συνταγής: Ντίνα Κατσίρη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!