Κολοκυθολούλουδα γεμιστά με Τυριά

ΚΟΛΟΚΥΘΟΛΟΥΛΟΥΔΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΛΟΥΛΟΥΔΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ


Μια ιδιαίτερη και νόστιμη συνταγή!!


Υλικά:

  • Φέτα (τριμμένη στον τρίφτη)
  • λίγο ρεγκάτο ή άλλο γλυκό τυρί (τριμμένο)
  • 1-2 αυγά (ανάλογα με τον αριθμό των λουλουδιών)
  • Πιπέρι (κατά βούληση)
  • Μπόλικο δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • Κολοκυθολούλουδα (φρέσκα και ανοιχτά)

Για το κουρκούτι:
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • Αλάτι (κατά βούληση)
  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του  (όσο πάρει για να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός)


Εκτέλεση:

  1. Τρίβουμε τη φέτα και το ρεγκάτο στον τρίφτη.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα τυριά με τα αυγά, το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
  3. Γεμίζουμε προσεκτικά τα κολοκυθολούλουδα με το μείγμα των τυριών όσο είναι ανοιχτά.
  4. Πιέζουμε απαλά τις άκρες των λουλουδιών για να κλείσουν και να κρατήσουν τη γέμιση κατά το τηγάνισμα.
  5. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη μπύρα και προσθέτουμε λίγο αλάτι.
  6. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός που θα καλύπτει τα λουλούδια όταν τα βυθίσουμε μέσα.
  7. Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
  8. Βουτάμε κάθε γεμιστό κολοκυθολούλουδο στο κουρκούτι, καλύπτοντάς το καλά, και το τηγανίζουμε λίγα λίγα στο καυτό λάδι μέχρι να χρυσαφίσουν και να γίνουν τραγανά.
  9. Αφαιρούμε τα τηγανισμένα κολοκυθολούλουδα με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να απομακρυνθεί το περιττό λάδι.
  10. Σερβίρουμε ζεστά.

ΚΟΛΟΚΥΘΟΛΟΥΛΟΥΔΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΛΟΥΛΟΥΔΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

ΠΗΓΗ: Ειρήνη Σταματέλλη

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget