ΚΟΛΟΚΥΘΟΛΟΥΛΟΥΔΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ
Μια ιδιαίτερη και νόστιμη συνταγή!!
Υλικά:
- Φέτα (τριμμένη στον τρίφτη)
- λίγο ρεγκάτο ή άλλο γλυκό τυρί (τριμμένο)
- 1-2 αυγά (ανάλογα με τον αριθμό των λουλουδιών)
- Πιπέρι (κατά βούληση)
- Μπόλικο δυόσμο (ψιλοκομμένο)
- Κολοκυθολούλουδα (φρέσκα και ανοιχτά)
Για το κουρκούτι:
- 1 κουτάκι μπύρα
- Αλάτι (κατά βούληση)
- Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει για να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός)
Εκτέλεση:
- Τρίβουμε τη φέτα και το ρεγκάτο στον τρίφτη.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα τυριά με τα αυγά, το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Γεμίζουμε προσεκτικά τα κολοκυθολούλουδα με το μείγμα των τυριών όσο είναι ανοιχτά.
- Πιέζουμε απαλά τις άκρες των λουλουδιών για να κλείσουν και να κρατήσουν τη γέμιση κατά το τηγάνισμα.
- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη μπύρα και προσθέτουμε λίγο αλάτι.
- Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός που θα καλύπτει τα λουλούδια όταν τα βυθίσουμε μέσα.
- Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
- Βουτάμε κάθε γεμιστό κολοκυθολούλουδο στο κουρκούτι, καλύπτοντάς το καλά, και το τηγανίζουμε λίγα λίγα στο καυτό λάδι μέχρι να χρυσαφίσουν και να γίνουν τραγανά.
- Αφαιρούμε τα τηγανισμένα κολοκυθολούλουδα με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να απομακρυνθεί το περιττό λάδι.
- Σερβίρουμε ζεστά.
ΠΗΓΗ: Ειρήνη Σταματέλλη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!